Hírek

2013.10.18. 11:40

Rendőróra az agresszióról az Árpádban

Székesfehérvár - Az erőszak már egészen kicsi gyerekkorban beszivárog az életünkbe. Nem csoda, ha felnőttként nap mint nap tapasztaljuk az agresszió különböző megnyilvánulásait.

Zsigó Ferenc

Erről is szó volt pénteken reggel az Árpád Szakképző Iskola és Kollégium 12/A osztályában tartott rendhagyó osztályfőnöki órán.

A megyei rendőr-főkapitányság kezdeményezésére indított program keretében ezúttal Dér Tibor százados, a fehérvári kapitányság bűnmegelőzési alosztályának főelőadója tartott előadást a napjainkban elharapódzó erőszakról, agresszióról.

Már egy kézfogás is lehet agresszív - mutatta be Dér Tibor (Fotó: Zsigó Ferenc)

- Már kicsi gyerekkorban a mesefilmek nézésekor is számos erőszakos dologgal találkozik az ember, le fogok vetíteni ennek bizonyítására egy Tom és Jerry filmet a fiataloknak mondta az óra elején a százados. A rajzfilmben - még ha humoros formában is - 15-20 másodpercenként láthattunk durva, erőszakos jeleneteket.

- A családon belül is számos esetben tanúja vagy részese a gyerek az agressziónak, volt egy esetem, amiben a szülő úgy torolta meg gyereke csínytevését, hogy kidobta az ablakon a gyerek kedvenc cicáját - mesélte Dér Tibor az elképesztő történetet.

- Az erőszakot örököljük, tanuljuk is életünk során, de meg kell tanulnunk kezelni is - tette hozzá a szakember. Az órán az agresszió kezelésének számos példájáról szó volt, a belügyi, rendvédelmi szakon tanuló fiatalok felkészülten válaszoltak a kérdésekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!