Hírek

2013.10.17. 17:40

Öt jelöltet indít a DK Fejérben

Székesfehérvár - Csütörtökön bemutatta megyei országgyűlési képviselő-jelöltjeit a Demokratikus Koalíció.

Klecska Ernő

A Demokratikus Koalíció (DK) hétvégén tartotta III. kongresszusát, ahol bemutatta országgyűlési képviselőjelöltjeit. A DK ma Magyarország 3. legnagyobb pártja, az ellenzéki oldalon pedig a második legtöbb tagot számláló párt, közel 8 ezer fős tagsággal. Ez az egyetlen baloldali párt, amely mind a 106 választókerületben jelöltet tud állítani - tájékoztatott Jávor Sándor, a DK Fejér megye 1-es számú választókerületének elnöke.

Omischl Mihály, Eötvös Pál, Ráczné Földi Judit, Jávor Sándor, Strasszer József és Ecsődi László – a jelöltek a nyugatos, polgári, európai értékeken alapuló, szociáldemokrata, szabadelvű és mérsékelt konzervatív alternatívát kívánják felmutatni (Fotó: Koppán Viktor)

A párt Fejér megye mindegyik körzetében indít jelöltet. Székesfehérváron, az 1. körzet jelöltje Ráczné Földi Judit, a megyei 2. körzeté Strasszer József, a 3. , Bicske központúé Eötvös Pál, a 4., dunaújvárosié Mezei Zsolt, az 5., Sárbogárd központúé Ecsődi László.

A Demokratikus Koalíció volt az első és máig egyetlen párt, amely a teljes ellenzéki összefogást szorgalmazza. A DK azért indít mégis jelölteket valamennyi körzetben, mert a pártot az MSZP és az Együtt-PM kihagyta a megállapodásból hangzott el a Magyar Királyban tartott rendezvényen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!