Hírek

2013.10.10. 18:17

Rallycross: Adrienn megunt néző lenni, ő is versenyez

Székesfehérvár – Szegfű Adrienn neve ismerősen csenghet sokunk számára, hiszen indult a Fehérvár Szépe versenyen. A lány nem csak szép, de egy igazán férfias hobbinak hódol évek óta.

Kajdi Erika

Adrienn 13 éven keresztül nézte a rallycross versenyeket, majd úgy döntött: maga is volán mögé ül. A fiatal lány másfél éve kezdte meg száguldását a versenypályán. Az országos bajnokságon az idei szezon volt számára az első, ahol Suzukijával kategóriájában a harmadik helyet sikerült megszereznie.

Adrienn egyelőre csak szériaautóval versenyez, hiszen az ilyen járművek motorja nem olyan erős. – Rengeteget kell még tanulnom és fejlődnöm a saját kategóriámon belül, de nagyon elégedett vagyok az elért eredménnyel. A későbbiekben, ha a Suzukival magabiztosabb leszek, tervezem kipróbálni magam más kategóriákban is - mesélte a versenyző, aki felhívta figyelmem, hogy a rally és a rallycross teljesen más műfajok.

A rallycrossban egyedül vannak a versenyzők az autóban, nem párosával, s a salakos, illetve aszfaltos útszakaszok egymást váltogatják a pályán. A verseny igazi adrenalinbomba, hiszen menet közben résztvevői többször felborulhatnak autóikkal. Ilyen élménye Adriennek háromszor is volt, de szerencsére sem neki, sem a járműnek nem esett baja.
– Amikor az ember felborul, az olyan gyorsan történik, hogy gondolkodni sincs idő, amikor túl vagyok rajta, csak gyorsan visszaülök az autóba és megyek is tovább – mesélte.

Egy évben hét verseny van a rallycrossban. Ebből hatot hazánkban, egyet Ausztriában rendeznek meg. A szezon húsvéttól október elejéig tart, a téli időszakban szünet van. – Nekem nem sok szabadidőmet veszi el a hobbim. Nem szoktam eljárni külön edzeni az autóval, csak a meghirdetett tesztnapokon veszek részt, amik többnyire hétvégéken vannak. Ha vizsgaidőszakra esnek ezek, illetve a versenyek akkor kicsit nehezebb összeegyeztetni a tanulmányokat, a magánéletet és a hobbit, de eddig mindent gond nélkül meg tudtam oldani - mesélte a lány.

Adriennre egész családja méltán büszke, hiszen már az első évben sikerült dobogóra állnia ebben a nem kimondottan nőies sportágban. – Igyekszem nőies maradni a versenyek alatt is, így a ruhám hátulján is rózsaszínnel szerepel a nevem, ami a nőiességet szimbolizálja - tudtuk meg a lánytól.

A családtagok közül az ifjú hölgyre leginkább édesapja büszke, hiszen Adrienn az ő nyomdokaiba lépve lett versenyző. – Hálával tartozom édesapámnak és a csapatomnak, ők végig támogattak mindenben, segítségüket nem tudom elégszer megköszönni – tette hozzá a fiatal hölgy. Adrienn azonban a téli leállás alatt sem marad volán nélkül, hiszen a hétköznapi életben is nagyon szeret autót vezetni, de az utakon természetesen maximális biztonsággal halad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!