Hírek

2013.09.18. 16:18

Új közösségi tér kialakítása a cél a Szőlő utcában

Megújult az 1902-ben, közadakozásból állított feszület a Szőlő utcában. A helyiek a környék rendbetételében is segítettek.

Kajdi Erika

A pontosan 111 éves műalkotás felújítása néhány hónappal ezelőtt, képviselői támogatással kezdődött meg. A Vida Pál hegymester kezdeményezésére felállított kereszt most Kocsis Balázs szobrász-restaurátor munkájának köszönhetően újul meg. Nem csak maga a feszület kap azonban új külsőt, hanem az egész zarándokhely is - a Maroshegyi és a Vasút Környéki Egyházközség, továbbá az Alsóvárosi Nyugdíjas Klub lelkes tagjainak köszönhetően.

A szépítő akciót eredetileg a múlt szombatra tervezték, a kedvezőtlen időjárás miatt azonban végül a szerdán került rá sor. A munkálatok fél négykor kezdődtek, már ekkor megközelítőleg harmincan dolgoztak, s este hatig körülbelül ötvenen gyűltek össze. A segítők között ott volt Tóth Tamás esperes és Mészáros Attila önkormányzati képviselő is, aki kérdésünkre elmondta, hogy a jövőben a padok kialakítása mellett egy, a zarándokhelyhez illő megvilágítást is terveznek.

A feszületet szeptember 22-én, vasárnap délután háromkor Spányi Antal megyés püspök áldja meg, köszöntőt Cser-Palkovics András polgármester mond. A szentelést  délután kettőtől kezdődően zarándoklat előzi meg a Prohászka és a Szent Kristóf templomtól indulva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!