Hírek

2013.09.22. 11:47

Prima Junior díjas a Fehérvári Kézművesek Egyesületének tagja

A Fehérvári Kézművesek Egyesülete által jelölt börgöndpusztai Vódli Zoltán ostorkészítő, bőrműves Prima Junior díjat vehetett át.

Fejér Megyei Hírlap

A Prima Primissima Alapítvány és a társalapító Gattyán György a magyar népművészet és közművelődés iránt elkötelezett 30 év alatti fiatalok munkásságát ismerte el Prima Junior Díjjal szeptember 20-án, a Budapesten, a Docler Holding irodaházában rendezett ünnepségen. A több mint száz jelölt közül a szakmai zsűri 10 fiatal tehetséget díjazott.



A Fehérvári Kézművesek Egyesülete által jelölt börgöndpusztai Vódli Zoltán ostorkészítő, bőrműves is a „legjobb a legjobbak között” volt, így átvehette a Prima Junior díjat. Vódli Zoltán 18 éves, a Vörösmarty Mihály Ipari Szakképző Iskola Faipari Technikus osztályának 12. évfolyamos tanulója.

Az ostorkészítés és bőrművesség Zoltán életében kisgyermek kora óta fontos szerepet tölt be. Az iskolai tevékenység mellett, képezte és folyamatosan képzi magát mesteremberek segítségével. Zoltán fiatal kora ellenére számos sikert tudhat magáénak a Magyar Népművészet területén. A népművészet számára élethivatás és elkötelezettség népünk kézműves hagyományai iránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!