Hírek

2013.09.10. 15:05

Jól szerepeltek a fúvósok

A móri rezesek mazsorettekkel közösen léptek föl Szlovákiában. Alább Grell József, a kisváros fúvós egyesülete tiszteletbeli elnökének beszámolóját olvashatják.

B. Kiss László

Ismét újdonsággal rukkolt ki a Móri Ifjúsági Fúvószenekar Acsai Sándor dirigálásával. A világot járva sok helyen a kiváló fúvószenét látványos táncos produkcióval vegyítik. Tehetik ezt mindazért, mert sok országban iskolai tantárgyként szerepel a mazsorett képzés.

Tapasztalataink szerint többek között Csehországban, Szlovákiában minden zenekar dolgozik mazsorettekkel. A közönség nem csak jó zenét hallgathat, hanem a csinos lányok által bemutatott show műsorban is gyönyörködhet.

Többszöri érdeklődés, majd kapcsolatfelvétel után a móri fúvósok mellé – mivel Móron sajnos nincs – betársult a Rédei Lion SE mazsorett csoportja, akik sok hazai és nemzetközi versenyen, Európa Bajnokságon szereztek kiváló minősítéseket, elismeréseket. A IX. Nemzetközi Fúvószenekari Fesztiválon 2012-ben Móron már közösen léptek fel a házigazdákkal, nagy sikert aratva. Látszott, hogy a közönség is szívesen fogadta a táncosokat. Az augusztus 30. és szeptember 1. között a Szlovákiai Nova Dubnica városában rendezett IV. Nemzetközi Fúvószenei és Mazsorett Fesztiválra a Móri Ifjúsági Fúvószenekar tagjai a skótdudás Kéri Györggyel és a Rédei Mazsorettekkel utaztak: a gárda közel nyolcvan főből állt. Az első fellépés 31-én délelőtt a csoport szálláshelyén, a fürdőjéről híres Trencianske Teplicében volt, a városka főterén.


A móri fúvósok és a rédei mazsorettek a szlovákia fesztiválon. A kiváló muzsikát jól egészítette ki a csinos lányok produkciója (Fotó: Grell József)



A település lakói és a sok, szabadságát ott töltő érdeklődő viharos tapssal jutalmazta a látottakat, hallottakat. Délután a táncos lábú lányokkal kiegészült, piros kabátos rezesek Nova Dubnicában, a Szabadság téren kápráztatták el a sok érdeklődőt.

A vasárnap délelőtt szabad volt. A déli órákban a zenekar és mazsorettek vezetői Nova Dubnica polgármesterének meghívására fogadáson vettek részt. Grell Norbert egyesületi elnök és Acsai Sándor karmester megajándékozta a város vezetőit, valamint a résztvevő zenekarok képviselőit. Természetesen a zenekar ajándékai mellett móri borok is lapultak a csomagban, amelyeket móri boros gazdák ajánlottak föl erre a célra.

A fogadáson – a mazsorettek képviseletében – részt vett Hermann Jánosné is A csehországi Cheb, Jesenik és Dolni Benesov, a németországi Hirschfeld, a szlovákiai Nova Dubnica, és Kassa város zenekaraival közösen léptek fel a móriak a vasárnap délutáni záróeseményen. Természetesen a mazsorettek sem hiányoztak. Nova Dubnica főterén a közel ötszáz szereplő hamar elvarázsolta a hálás közönséget, akik vastapssal köszöntötték a művészeket.

A megérdemelt dicséreteket és elismeréseket Acsai Sándor karmester és – a mazsorettek részéről – Hermann Gyöngyi vette át a polgármestertől, aki – mint mondta – visszavár bennünket. Az első közös külföldi szereplés a mazsorettekkel nagyon jól sikerült, tervezzük a további együttműködést – zárta beszámolóját Grell József, a móri fúvósok tiszteletbeli elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!