Hírek

2013.09.21. 19:05

A hatodik Böndörödő (fotókkal)

Székesfehérvár - A Gárdonyi Géza Művelődési Ház előtt rendezték meg szombaton a hatodik maroshegyi szüreti mulatságot, a Böndörödőt.

Tihanyi Tamás

Maroshegy körzeti képviselőjeként Brájer Éva alpolgármester a Gárdonyi Géza Művelődési Ház munkatársaival hívta újra életre az akkor 133 éves múltra visszatekintő, de az 1990-es évek végén megszűnt Maroshegyi Szüretet. A rendezvénynek Adorján Viktor, a művelődési ház igazgatója adott  új, kedves, hangulatos nevet. A Böndörödő idei programjai is színesek, szórakoztatóak voltak. Hosszú olvasást igényelne sorban minden eseményt megismerni, mert a mesemondók, néptáncegyüttesek, dalkörök, színjátszók szinte reggeltől estig egymást váltották a színpadon. Nyitva volt a könyvtár, volt szöszmötölő és kínálták portékáikat  a kézművesek.  Maroshegy utcáin vonultak a szekerek, csikósok, hintók: az első ilyen járművön  Domján Zsuzsanna, Magyarország első borudvarhölgye foglalt helyet, aki 2010-ben nyerte el ezt a címet. A főzőversenyt az I. Csülök Csapat nyerte egy csülkös bableves elkészítésével, a madárijesztők tárlatának szavazásán a maroshegyi óvoda Rongyos  Marci csapata bizonyult a legjobbnak. A borlopóverseny győztese Mátyus Bálint, a lopótökverseny első helyezettje pedig Pinczési Dávid lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!