Hírek

2013.08.26. 07:33

Új tanév, új igazgató a pusztaszabolcsi gimnáziumban

Pusztaszabolcs – Az új tanévtől új igazgató irányítja a Szabolcs Vezér Gimnáziumot a városban. Mátyás Julianna eddig Velencén tanított.

Kovalcsik Katalin

Az intézmény kinevezett igazgatója, Csányi Kálmán pályázott a polgármesteri feladatok ellátására. Miután megválasztották, megbízott igazgató dolgozott az intézményben, közben kiírták a pályázatot.

– Amikor megjelent a pályázat, elmentem az iskolába, megkerestem a megbízott vezetőt, és megkérdeztem, jelentkezik-e az igazgatói állásra – mesélte Mátyás Julianna, a gimnázium kinevezett igazgatónője, aki megszerezte a közoktatási vezetőképző és pedagógiai szakirányú képesítést. – Miután biztosított, hogy nem tervezi, beadtam a pályázatom. Az iskolát körbejártam, családiasnak találtam. Huszonhárom éve tanítok a velencei Entz Ferenc iskolában, nem szívesen jövök el, de az igazgatói feladat megmérettetés.

Az új igazgató, Mátyás Julianna már Pusztaszabolcson, a gimnáziumban készül az új tanévre

Az újonnan kinevezett igazgatónő családjával Kápolnásnyéken él, onnan járt be a közeli Velencére. Az életében bekövetkezett változás nem kilométerben a legnagyobb, hanem a rá váró feladatokban, saját célkitűzéseiben.

– Ketten pályáztunk a feladatra, végül a több szavazatot én kaptam, amelynek nagyon örülök – folytatta az igazgatónő. – A nappali képzés hangsúlyos területe a szakmai oktatás. Az intézményben a kereskedelmi irányultság a fő vonal, ezen belül olyan fiatalokat szeretnénk képezni, akik használható, keresett szakmával a kezükben lépnek majd ki az iskola kapuján. A felnőttképzésben is szeretnénk OKJ-s tanfolyamokat indítani. Az esti tagozatos oktatást is továbbvisszük, felkészítjük az érettségire azokat, akik hozzánk jelentkeznek.

Az intézménybe a most kezdődő tanévre 183 diák iratkozott be. Velük együtt huszonkét tanár és a technikai dolgozók kezdik a tanévet szeptember 2-án.

–  Az iskola idén lesz 50 éves, már a jubileumra is készülünk. Szeptember 12-14 között emlékezünk a fél évszázadra, meghívjuk a régi diákokat. Velencén elbúcsúztam az osztályomtól, Pusztaszabolcson kezdem a tanévet, ahol – bár az intézmény eddig is „kész” iskola volt, úgy érzem, lehet újítani, alkotni a kollégákkal – mondta az új igazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!