Hírek

2013.08.14. 17:34

Koronázási szertartásjáték és Fény utca

Székesfehérvár - Napok óta próbálják a belvárosban az István című oratóriumot. A nagyszabású koronázási szertartásjátékot hétvégén mutatják be.

Szabó Zoltán

A Történelmi Romkertben-Nemzeti Emlékhelyen szombaton és vasárnap  21 órakor mutatják be a koronázási szertartásjátékot, az István című oratóriumot. A szereplők: Varju Kálmán (István), Tordy Géza (Asztrik), Trokán Péter, Lábodi Ádám (Püspökök), Mihályi Győző (Szertartásmester). Az előadás rendezője Szikora János. A Szent István Emlékév kiemelt programja ez, akárcsak a Koronázási Ünnepi Játékok keretében megvalósuló Fény utca című produkció. A Fő utca házainak homlokzatán mintegy négyszáz méter hosszú, több méter magas „történelmi képregényként” mutatja be Szent István életének eseményeit. A Képes Krónika, az Anjou Krónika és a Vásári Kódex festett, Magyarósi Éva grafikus által életre keltett képeit 17-én és 18-án, szombaton és vasárnap 21.30 és 23.30 óra között tekinthetik meg az érdeklődők.


Emellett a királyi óriásbábok hat helyszínen, a Mátyás király emlékműnél, Varkocs György várkapitány szobránál, a Lakatos utca és a Fő utca kereszteződésénél, a Hősök terén, a Török udvarban és a Géza nagyfejedelem téren „szerepelnek” a Szabad Színház társulatával. A liliomos herceg címmel a Szabad Színház zenés árnyjátékot ad elő Szent Imre életéről a Pelikán Udvarban. A történelmi felvonulások hétvégén 18 órakor indulnak a Petőfi parktól a Zichy ligetig, és vásári forgatag is várja az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!