Hírek

2013.08.10. 18:14

Csurgói csülök csata

Fehérvárcsurgó - Másodszor rendezték meg a településen a csurgói csülök csata elnevezésű sport, kulturális és szórakoztató eseményt. Új díszpolgárokat is köszöntöttek.

Tihanyi Tamás

Kispályás labdarúgó bajnoksággal és nagyszerű csülökételek sütésével, főzésével vette kezdetét szombaton a „csata”, aztán a táncosoké és az énekmondóké lett a főszerep. De aznap adták át Fehérvárcsurgó díszpolgári címeit is. Schmidtné Cser Viktória polgármester elmondta: 2013-ban ez a megtiszteltetés Szemenyei Imrénét és Gángó Istvánt  érte.

Tányérszámra készültek a finomságok a csülök csatában (Fotó: Márkus Hilda)

Szemenyei Imréné 1998-tól 2002-ig volt a település vezetője és az ő ideje alatt fejlődött talán a legtöbbet Fehérvárcsurgó. Akkor volt az első aszfaltos útburkolat-felújítás, korszerűsítették a közvilágítást és új védőépületet adtak át. Felújították a község temetőjének ravatalozóját is.

Gángó István alpolgármester 1990-től képviselőként szolgálja Fehérvárcsurgó ügyeit, három ciklusban dolgozott, illetve dolgozik alpolgármesterként. Nagy érdemének tartják, hogy létrehozott  egy helyi alapítványt Faluért Alapítvány elnevezéssel szegény, rászoruló gyerekek támogatásáért. A tevékenység kezdeteit saját költségén biztosította.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!