Hírek

2013.07.23. 11:29

Még több Kormányablak nyílik

Székesfehérvár – Szabó Erika, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium területi közigazgatásért és választásokért felelős államtitkára látogatott kedden a megyeszékhelyre.

Tihanyi Tamás

A politikus Galambos Dénes kormánymegbízottal és Simon László főigazgatóval tanácskozott a Megyeházán, a Fejér Megyei Kormányhivatalban, majd rövid látogatást tett a Piac téri Kormányablakban, később az okmányirodában és a Székesfehérvár Járási Hivatalban. Találkozott és megbeszélést folytatott a járási hivatalvezetőkkel is.

Szabó Erika a sajtó előtt fontosnak nevezte a kormányhivatal újonnan kinevezett főigazgatójával és  az ugyancsak nemrégiben bizalmat kapott kormánymegbízottal való találkozását, hiszen mint mondta, meg kellett beszélniük a közös tevékenység új elemeit. Felidézte azt a munkát, amit a kormány az elmúlt időszakban annak érdekében végzett, hogy az ügyfeleket minél magasabb színvonalon szolgálhassák ki a Kormányablakok rendszerének kialakításával. Ugyancsak az ügyfelek érdekében jöttek létre  a járási hivatalok is, kizárólag államigazgatási feladatok ellátására. Százhetvenöt járás alakult ki az országban, a központok pedig nem eshettek távolabb egy-egy településtől, mint 30 kilométer.

Szabó Erika államtitkár (Fotó: Nagy Norbert)

Az államtitkár asszony zökkenőmentesnek ítélte az átalakulást, de hozzátette, ehhez nagyon komoly előkészítő munkára volt szükség. Idővel minden olyan településen, ahol okmányiroda működik, lesz Kormányablak. (Galambos Dénes kormánymegbízott elmondta: ebben az évben a Fehérváron és Dunaújvárosban már meglévő egy-egy Kormányablak mellé nyílik egy újabb a székesfehérvári József Attila utcában, valamint Abán és Martonvásáron, számuk ezzel a megyében eléri majd az ötöt.)

Szabó Erika elmondta, több, mint 6 ezer új munkatársra lesz szükség, akiket megfelelő módon felkészítenek majd  a munkára. (Diploma nem szükséges a jelentkezéshez, de idővel azt meg kell szerezni.) Az önkormányzatokkal keresik az együttműködést, és ezzel kapcsolatban Szabó Erika egy adatot is idézett: 2763 településsel akartak megállapodást kötni, és büszke arra, hogy három híján ez mindenhol sikerült is. (Két helyen ennek technikai akadályai voltak, egy helyen - Szegeden - a politikai ellenállást nem sikerült legyőzniük.) A politikus külön megköszönte Székesfehérvár polgármesterének és a megyében velük megállapodást kötött településvezetőknek segítő hozzáállását a közös feladatokhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!