Hírek

2013.07.24. 15:14

Horogra akadva - Egy rendhagyó környezetvédelmi óra

Székesfehérvár – Megújuló energiák, szemetelés, víztisztaság, ezekbe a témákba vezették be a horgásztábor növendékeit a Gaja Egyesület munkatársai.

Sebestyén Lilla

Harminchat gyerkőc vesz részt a július 22-től 26-ig tartó horgásztáborban. A többség még az iskolás kort sem töltötte be, de a halfogás művészete lassacskán a kisujjukban van.

- Öt évestől a tizennégy éves korig vannak nálunk tanoncok, a mostani turnusban többségben vannak a kicsik, de ez változó – mondta el Ivanics István Viktor, a tábor vezetője, aki hozzátette: - Itt a gyerekek nem csak gyakorlati, de elméleti szinten is tanulnak a horgászatról, a felszerelésről, a vízi élővilágról és a Gaja Egyesületnek hála, a környezetvédelem témájában is meghallgathatnak egy-egy előadást.

A Gaja Egyesület irodavezetője, Gárdonyi László és elnöke, Varga Gábor vezette be a gyerekeket a környezetvédelem világába, egy gondolatébresztő előadás keretében a palotavárosi tavaknál (Fotó: Nagy Norbert)

A rendhagyó környezetvédelmi órát Varga Gábor, az egyesület elnöke kezdte, aki arról beszélt a gyerekeknek, hogyan vagyunk mindannyian hatással az ökoszisztémára. Ezt követően a vízszennyezésre és a halakra terelődött a szó, ami jelentősen megnövelte a horgásznövendékek soraiban a kérdések számát.

Vadas Tímea, szintén a Gaja Környezetvédő Egyesület munkatársa, egy kérdezz-felelek játékkal vezette be a gyerekeket a megújuló energiaforrások világába, ami okozott meglepetéseket, ugyanis a peca kiskirályai és királynői igen tájékozottak voltak a témában. Egyedül a biomassza megfogalmazása fogott ki rajtuk. Ezt követően Gárdonyi László, az egyesület irodavezetője tette fel a pontot az i-re, amikor megmutatta a hozott műszereket és a napenergiával működő játékokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!