Hírek

2013.07.27. 11:29

Gyümölcsünnep rekkenő hőségben

A Dinnyési Templomkert Hagyományőrző Turisztikai Központ immár harmadik alkalommal rendezte meg az Anna-napi gyümölcsünnep elnevezés találkozót.

Házi Péter

A rendezvény valójában egy hagyományőrző találkozó és egy kicsiknek-nagyoknak vicces időtöltést is kínáló programkavalkádot jelent. A közel 36 fokos hőség ellenére még délben is viszonylag sokan voltak kíváncsiak például Szendi Árpád gyümölcsös különlegességeire, mint amilyen a kukoricás málé, a gyümölcsös forgácsfánk vagy a jóféle helyi barackból készült sütemények.

A dinnyési, így vendéglátónak számító Iglice népdalkör ezúttal nem énekelt, hanem szilvalekvárt főzött, de az asszonyok által készítette finomabbnál finomabb süteményeket és lekvárokat is megkóstolhatták a kíváncsiak. Mindeközben a színpadon a Kincses színház Kisgömbőc című interaktív előadását hallgathatták meg a gyerekek, akik közül nem egy a színpadra is felkerült az előadás folyamán.

Illyés Dániel és Szendi Balázs kezdetben még csak néző volt, de a Kincses színház előadásában végül "katonás" szerepet kaptak, képünkön éppen a "betanítás" pillanatai



Mint Ocsenás Katalin, a központ vezetője lapunknak elmondta, egyfajta helyi termék bemutató is ez az alkalom, ennek részeként délután aranyérmes Velencei-tó környéki borokat kóstolhattak a kíváncsiak. A tó környékének nem e gy bora szerepelt mostanában országos borversenyeken is kiválóan, van tehát mit megmutatniuk a helyeiknek.

Néptánccsoportok és dalkörök találkozójának is helyet adott a dinnyési templomkert: a pákozdi Abajka citerazenekar, a már említett Iglice népdalkör, a Dinnyési Hagyományőrző Központ néptánccsoportja, a Dalos Ajkú Szépasszonyok kara,a Rámás Csizma,a Rezeda,a Csűrdöngölő és a Röpike csoport is bemutatta a tudását, este pedig a jól ismert Kákics zenekar adott koncertet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!