Hírek

2013.07.05. 11:25

Fezen - Deep purple és a többiek Fehérváron

Székesfehérvár – Fiatal zenerajongók, öreg rockerek nemsokára újra elkezdődik a megyeszékhelyen a 4 napon át tartó zenei őrület! Július 31-augusztus 3. között dübörög a zene, s kezdődik az idei FEZEN!

Silye Sándor

Az elmúlt évek alatt felnőtté lett Kovács Tóni féltett "gyermeke", a fehérvári zenei fesztivál, a FEZEN. Ma már a kontinensen is jegyzik, hazánkban meg a Sziget, a VOLT, a paksi Gasztroblues és a többi giga fesztivállal egyenrangúvá válik. Már hogyne, hiszen évente egyre több és mind nevesebb sztár látogat Székesfehérvárra. Pedig kezdetben, amikor a Bregyóban a hazai rock jelesei jöttek össze, az még a gyerekcipő volt, de kinőtte azt a fesztivál. A helyszín is más ma már, a két éve elfoglalt MÁV Előre pálya, a Takarodó út jó hely a zenének. Voltak nagyágyúk korábban is, a Helloween, az Uriah Heep, a Dream Theater, a Rhapsody, Al Di Meola, a P. Mobil, Ákos, a Lord, a Tankcsapda és sokan mások, a hazai könnyűzenei (na jó, inkább rock) élet valamennyi kiválósága. De a fiatal és helyi tehetségek is nyomták itt ezerrel.

Most nyáron a hard rock történelem (egyik) legnagyobb csapata, a Deep Purple teszi tiszteletét, ők lesznek az idei év sztárvendégei. Jó, jó John Lord billentyű virtuóz sajnos már soha többé nem lehet közöttünk, elragadta rajongóitól a halál, Ritchie Blackmoore is felesége szoknyája mellett, a Blackmore’s Night együttessel játssza a régi zenét új köntösben. De persze azért nem kell fanyalogni, Deep Purple lesz ez a javából. Gondoljanak csak bele: mily sokszor változott a csapat, és mindig szerethető zenét műveltek. A nemrég megjelent albumuk is a jobbak közé fog majd tartozni, és nyilván néhány dalt megmutatnak róla most is.

Az idei fellépők névsorából néhány név kedvcsinálónak, pénztár rohamozónak: Amorphys, Fear Factory, Ákos, Edda, N.O.H.A., Heaven Street Seven, Európa Kiadó, Eleven Hold, Kiscsillag, Kowalsky meg a Vega, Vad Fruttik, Cadaveres, Blind Myself, és még sokan sztárok. Elegáns névsor. De a zene mellett lesznek más élmények, nagy buli lesz, na.

Mint mindig

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!