Hírek

2013.07.13. 18:56

Fehérvár volt a baja halászléfesztivál díszvendége

A 2013-as Szent István Emlékév tiszteletére Székesfehérvár volt az idei Bajai Halfőző Fesztivál díszvendége július 13-án, szombaton.

Klecska Ernő

A város delegációját délután Zsigó Róbert, Baja polgármestere fogadta a bajai Városházán és a fehérváriak részt vettek az ünnepélyes tűzgyújtáson, a Szentháromság téren. Ezt követően színpadra lépett az Alba Regia Táncegyüttes és a Galiba Zenekar.

A rendezvényen idén 2000 bográcsban főztek. Több fehérvári csapat is képviseltette magát. Bárdos Józsefék csapata a Petőfi szigeten főzött, Galzó Polyák Mihály és a Velencei Tavi Horgász Egyesület Szövetsége pedig a Szentháromság téren főzött halászlevet.

Idén már 18. alkalommal rendezik meg a fesztivált, ami hozzájárul ahhoz, hogy sokan megismerhessék Baja városát. Néhány hete a Dunai árvíz miatt még az sem volt biztos, hogy meg tudják rendezni a fesztivált.

A tűzijátékot idén a városháza és a Radnóti kollégium tetejéről lőtték fel, ötezer 4D-s szemüveget osztottak ki, a terepet pedig két haljelmezbe öltözött fiatal járta végig.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!