Hírek

2013.07.26. 11:27

Bagolytúra, nem csak éjszakai baglyoknak

Káloz – Köő Józsefné Kolonics Erika barátai meghívására családjával Vas megyében vett részt egy alkalommal éjszakai túrán. A program olyan élményeket adott számára, hogy elhatározta, a kis községnek, mely otthonául szolgál, felfedezi éjszakaik arcát.

Miskei Anita

- Néhány évvel ezelőtt barátaink megmutatták, milyen izgalmakat, élményeket adhat az éjszakai túrázás. Ekkor határoztam el, Kálozon is szervezhetnénk hasonló megmérettetést. Sokan tősgyökeresek, mégsem ismerik a falu éjszakai arcát, annak szépségét, ahogy korábban én sem ismertem. Így tavaly első alkalommal szerveztük meg a Bagolytúrát. Akkor 17 csapat vett részt a programon, s a búcsúzáskor azt kérték, szervezzük meg ismét a túrát. Így idén ismét túrázni hívtuk a helyieket, s a környéken élőket, de nem csak az éjszakai baglyokat – mondta mosolyogva Köő Józsefné, Erika. Aki elárulta, nem is remélte, hogy a rendezvénynek ilyen sikere lesz, most pedig azon töri a fejét, hogy a harmadikat is megszervezze. Egy új hagyomány ez a településen, melynek igen nagy sikere van. A tavalyi bagolytúrán 17 10-15 fős csapat állt rajthoz, idén pedig 26 csoport jelezte részvételét, végül 360-an jöttek el a túrára.

Idén végül 360-an mentek el a Bagolytúrára

– A rendezvény hatalmas feladat, bár az önkormányzat nagyon sokat segített, például abban, hogy a túrázókat megvendégelhettük, babgulyással, zsíros kenyérrel kínáltuk őket. Igazi lakodalmi hangulat volt a sátorban, ahol gyülekeztünk a túra előtt, s után – monda a főszervező. Erika a bagolytúráról elárulta, hogy egy nyolc kilométeres távot kell teljesíteniük a versenyzőknek, az útvonalon 10 állomás várja a versenyzőket, ahol megpihenhetnek, majd pontokat szerezhetnek a logikai és erőnléti játékok teljesítésével.

– A legfiatalabb versenyzőnk idén ötéves volt, de alakítottak csapatot nagyszülők, családok is. A helyiek megmozdultak, lelkesen vettek részt a programokban. Végül vándorkupával díjaztuk a  legjobb csapatot, akik azt a feladatot kapták, hogy a tavalyi nyerteshez hasonlóan gravíroztassák be nevüket, s az évszámot a serlegbe. Első lett egyébként az „Elit alakulat”, a főiskolás korú fiatalok taroltak. A második helyen az „Alkoholbogarak” csapata ért célba, a harmadik helyet pedig a helyi focisták csoportja, a „Másnap FC” szerezte meg. Jó volt látni, hogy bár minden korosztály képviseltette magát, tudtunk együtt mozogni, s ünnepelni is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!