Hírek

2013.07.30. 16:02

A kéklő égbolt bajnokai

Oripuu (Finnország), Börgönd - Kiváló eredményeket értek el a mieink a műrepülő világbajnokságon. A fehérváriak számára mindkét vitorlázó pilóta ismerős lehet a börgöndi repülőnapokról.

Tihanyi Tamás

- Most értünk haza Finnországból, a vitorlázó műrepülő világbajnokságról, ahol egészen szép eredményt értünk el  - mondta el lapunknak kedden   Józsa Dávid, a székesfehérvári Albatrosz Repülő Egyesület válogatott pilótája.

Józsa Dávid repülés közben

A hétvégén ért véget a finnországi Oripuu-ban a 16. vitorlázó műrepülő világbajnokság. A magyar csapatot idén unlimited kategóriában Tóth Ferenc többszörös világ- és Európa bajnok, advanced kategóriában pedig Józsa Dávid, valamint Gurály Béla edző és Horváth Tamás technikus alkotta. A verseny első hat napja erős széllel, alacsony felhőalappal repülésre alkalmatlan volt. Már erősen kérdéses maradt,  értékelhető lesz-e a verseny, de aztán sokat javult az időjárás és a hosszú finn nappalok is segítettek abban, hogy értékelhető és a magyar csapat számára kiemelkedően sikeres legyen ez a világbajnokság. Tóth Ferenc világbajnok lett, Józsa Dávid pedig  a dobogó harmadik fokára állhatott fel!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!