Hírek

2013.06.11. 13:18

Lezárult a kukadilemma, visszatérítik a többletet

Székesfehérvár - A szemétszállítás díjának megemelése óta sokan azt kifogásolták, miért a 80 literes kukákból indul ki a számítás, mikor ők 60 literest használnak.

Zsigó Ferenc

A maroshegyi Brassói utcában lakó  Molnár Károlyék  az utcabeliek közül többek által aláírt tiltakozó levelet küldtek a város jegyzőjének még áprilisban. Annak idején szerkesztőségünket is megkeresték, s méltatlankodva panaszolták a szerintük jogtalan számlát, amit az első negyedévre vonatkozóan kaptak. Az ugyanis a 80 literes kukákra vonatkozó díj 4,2 százalékkal emelt díját tartalmazta, miközben ők már régóta 60 literes kukát használnak.

Itt a levél - mutatja Molnár Károlyné -, megoldódott az ügyünk! (Fotó: Zsigó Ferenc)

"Az önök otthonával együtt további, közel 1500 olyan háztartás van még a városban, akik eddig 60 literes szemétgyűjtőt használtak, és azután fizettek. Közülük sokaknak nincsen szüksége nagyobb térfogatú szeméttárolóra, mégis a pályázati kötelezettség miatt a negyedéves számláikon 4,2 százaléknál jóval nagyobb mértékű áremelést érzékelhettek, amely ellentétes a rezsicsökkentés céljaival."

Az idézet abból a levélből való, amit Cser-Palkovics András polgármester  írt alá, s amit pár napja kaptak Molnárék a jegyzőnek írt tiltakozásra válaszul. 
- Örülünk, hogy elintéződött az ügy, és ahogy a polgármester úr is írja, továbbra is a 60 literes kukákra vonatkozóan állapítják majd meg a szemétszállítás díját, s az első negyedévre befizetett többletet visszatérítik - mondta kedden Molnár Károlyné, amikor a levélről értesített minket.  - A tiltakozást  aláíró 19 utcabeliből  már tízet értesítettünk a polgármester kérésének megfelelően - tette hozzá Molnárné, megköszönve a Hírlap közreműködését is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!