Hírek

2013.06.24. 14:42

Fejér megyei Jobbik: "Hazaárulás, második Trianon történt"

Fejér megye - A Jobbik megyei elnöke szerint a földtörvény nem teszi lehetővé a magyar föld védelmét és nem is támogatja a családi gazdaságokat. Intézkedései számos ponton kijátszhatóak.

Tihanyi Tamás

- A Fidesz azt ígérte a szavazóinak, hogy megvédi a magyar földet a külföldiektől és a családi kis- és középgazdaságokat támogatja  - emlékeztetett hétfőn sajtótájékoztatóján Árgyelán János, a Jobbik megyei elnöke. Ezzel szemben ami szerinte a földtörvénnyel kapcsolatban  történt, az felér egy hazaárulással, hatásaiban egy második Trianonnal.

Árgyelán János beszélt a földtörvény hátrányairól

A politikus három fő pontban indokolta álláspontját. A kormány két éve azzal utasította el a Jobbik javaslatát a termőföld és az ivóvíz alkotmányos védelméről, hogy majd a vonatkozó törvény rendezi a kérdést. Ehhez képest csak az unión kívüli állampolgárokat tekinti a törvény    külföldinek, s bár helyben lakáshoz és tulajdonhoz köti az uniós polgárok földhöz jutását, az utóbbi évek bizonyították, ez zsebszerződésekkel könnyen kijátszható.

Árgyelán azt állítja, hogy az új törvény semmilyen formában nem biztosítja a kis- és közepes gazdaságok megígért előnybe hozását, 300-ról 1200 hektárra növeli  az egy magánszemély által hasznosítható földterület nagyságát, miközben törli a családi összeszámítást. A dél-amerikai módra kialakítandó  óriásbirtokokon pedig nem kötelezik a bérlőt arra, hogy az a helyieknek adjon munkát. Semmivé vált a demográfiai földprogram elképzelése is, amely fiatal, letelepedő pároknak biztosított volna kedvezményeket.

Árgyelán János a tájékoztató végén felsorolta a kormánypárt Fejér megyei országgyűlési képviselőit, akik nevüket adták a földtörvényhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!