Hírek

2013.06.17. 17:51

Egyeztetés a GEO-ról: az Óbudai Egyetem átvenné az egész kart

Székesfehérvár - Az Óbudai Egyetem szenátusa támogatja a Nyugat-magyarországi Egyetem Geoinformatikai Kar beolvadását az egyetembe.

Klecska Ernő

A szenátus a befogadási feltételek meghatározása érdekében, Rudas Imre rektor közvetlen felügyelete mellett, hétfőn előkészítő bizottságot hatalmazott fel a tárgyalásokra  - tudta meg az FMH.

Az Óbudai Egyetem szenátusa június 17-ei ülésén határozatot hozott - tájékoztatott  Gáti József kancellár. E szerint az Óbudai Egyetem Szenátusa támogatja a Geoinformatikai Kar beolvadását az Óbudai Egyetembe. A kar beolvadása szélesíti az Óbudai Egyetem képzési palettáját, a beolvadó szakok illeszkednek az egyetem informatikai képzéséhez, egy erős fehérvári egyetemi központ, illetve - a feltételek teljesülése esetén - kar létrejöttével hozzájárulnak a székesfehérvári egységes egyetemi képzés kialakításához. A beolvadással létrejövő fehérvári egyetemi központ vagy kar a korábbinál hatékonyabban képes a régió gazdasági igényei kielégítésére.

Nemrég államtitkári segítséget kértek a kar megmaradása érdekében. Részletek itt!

A kar Fehérváron maradása érdekében aláírásokat is gyűjtöttek. Részletek itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!