Hírek

2013.05.24. 15:03

Véleményezhetők a tűzfalra tervezett festmény vázlatai

Székesfehérvár - Megnézhető és véleményezhető a terv, amelyet néhány fiatal képzőművész a Varkörúton lévő szabadtéri múzeum egyik tűzfalára festene.

Tribolt Lajos

Mint megírtuk, néhány fiatal képzőművész a Varkörúton lévő szabadtéri múzeum egyik tűzfalát szeretné kifesteni. A Kortárs Művészeti Fesztivál egyik értéke éppen az, hogy megismerhessük a fiatalok látásmódját, elmondják, milyennek látják a világot  - hangzott el Cser-Palkovics András polgármestertől a Hiemer-házban rendezett Avantgard művészeti demonstráció megnyitóján. Azon, ahol Pók Eszter Anna grafikus, Szekeres Karrus Imre képzőművész és Ónodi Károly Balázs festő alkotásait nézhette meg a közönség. Meg még valamit. A Várkörúti múzeumi telek melletti tűzfalra tervezett festményük vázlatait. A megnyitón az alkotók  azt kérték, a látogatók írják meg véleményüket a tervről. Hasonló szellemben szólt a polgármester is, aki szintén szeretné tudni a lakosság véleményét, mielőtt a lektorátus elé kerül a terv, illetve dönt a város vezetése.

Nos a kiállítás véget ért, ám a terv megnézhető és véleményezhető Ónodi Károly Juhász Gyula köz 1. alatti műhelyében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!