Hírek

2013.05.23. 15:49

Megnyíltak a hetedik Katolikus könyvnapok Fehérváron

Székesfehérvár - Megnyitották a 7. Katolikus könyvnapokat csütörtökön a Szent István Művelődési Ház díszudvarán.

Szabó Zoltán/Fejér Megyei Hírlap

A  kiadók is bemutatkoznak a két nap alatt, könyvvásárt tartanak. Nyitányként a Szent Imre Általános Iskola  műsorát hallhatták a jelenlévők. A könyvünnep tiszteletére a 3-8. osztályosokból álló kórus énekelt, szólóhangszeres produkció, szavalat is elhangzott.

A művelődési ház igazgatója, Jakubek Tiborné  köszöntőjében arról beszélt, hogy a könyvekhez fűződő barátság jó esetben már gyerekkorban kialakul.  Megnyitójában a megyés püspök, Spányi Antal szólt arról, hogy az internet korában még fontosabb közelebb vinni az emberekhez a könyvet.  A Katolikus könyvnapokon jelen levő kiadók a tiszta forrást kínálják, az egyház, a hit igaz tanításait, hangsúlyozta Spányi Antal.

Spányi Antal is szólt a Katolikus könyvnapok megnyitóján (Fotó: Pati-Nagy Bence)

A szép kötetek mellett jelentős rendezők alkotásait, az egyház jeles alakjairól szóló filmeket is megtalálhatja az egyik standon a látogató. A könyvnapok programjaként Pákozdi István  egyetemi lelkész, a Sapientia Hittudományi Főiskola tanszékvezetője  tartott előadást, Könyvvel A hit évében címmel. Délután pódiumbeszélgetést rendeztek Az utolsó hegycsúcs című spanyol dokumentumfilmről. Pénteken, a második napon a Hungarikum együttes műsora hangzik el 16.30 órakor. Majd 17.30-kor Janka Ferenc  filozófus, teológiai tanár tart előadást, melynek címe:  Emberi kapcsolataink Gary Chapman írásainak tükrében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!