Hírek

2013.05.04. 10:24

Kenyérlángos, pálinka marasztalta a családokat Gárdonyban

Gárdony - Hatodik alkalommal rendezték meg a hét végén a Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor- és Pálinkafesztivált, melynek alkalmából végre élettel telt meg a tó környéken.

Miskei Anita

Ugyan a pénteki megnyitó szakadó esőben zajlott, szombaton már kegyes volt az időjárás a látogatókhoz. S bár részben a középiskolások ballagásával egy időre esett a fesztivál, sokan ellátogattak. Nem csoda, hiszen programok hosszú sora várta a családokat, baráti társaságokat Dinnyéstől Agárdon át egészen Gárdonyig. Mindenki talált kedvére való rendezvényt, vagy éppen fogára való falatot, pálinkát, bort. Volt egészségprogram, kiállítások sora, trófeakiállítás, halászati tárlat, sőt, a Gárdonyi Emlékév kapcsán A láthatatlan ember arcai címmel nyílott vándorkiállítás is fogadta az érdeklődőket. A gárdonyi Rönkvárban az agárdi Parkerdei óvodások adtak műsort Török gyerek megvágta, magyar gyerek gyógyítja címmel.

Fotó: Pati-Nagy Bence

Homonnai István füstölt húsos pultja már pénteken este maradásra bírta a látogatókat, kellett az energia az esti koncertekre. Fotó: Pati-Nagy Bence

A Schmidt család Budapestről érkezett a rendezvényre. A fiatal szülők elárulták, hogy amíg az apuka bepillant a pálinkafőzés rejtelmeibe, addig a gyerekek a Rönkvárban tesznek látogatást. A két fiúcska, Péter és Bence nagyon szereti a vizet, így ellátogatnak majd a VVSI-be is, ki tudja, talán kipróbálják a vitorlázást is, amire a Ponton Klub csábítja a gyerekeket, fiatalokat. Hangsúlyozták, nagyon jó egy ilyen, az egész tókörnyéket átfogó program, hiszen bár a főváros közel van, addig szinte semmit sem tudtak az itt megbújó Madárvártáról, s azt sem tudták, hogy ilyen látványos a Katonai Emlékpark.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!