Hírek

2013.05.29. 14:43

Dúsan "virágzik" az idei könyv-fa - a könyvhétről tájékoztattak

Székesfehérváron lesz az idén a 84. Ünnepi Könyvhét és a 12. Gyermekkönyvnapok országos megnyitója. Színes, érdekes programok várják a közönséget, kitűnő szerzőkkel találkozhatunk az idei könyvhéten.

Gábor Gina

Egy szép formájú, virágzó fa szerepel az idei könyvhét plakátján: a nyíló virágok mind-mind könyvet formáznak... Nos, szerdán kiderült, óriási a kínálat: ki-ki találhat kedvére valót,  azaz  bátran szakíthat  a "könyv-virágokból".

Ma a könyvheti eseménysorozat részleteit  sajtótájékoztatón ismertette Brájer Éva alpolgármester, Vasné Borsos Beáta,  a Vörösmarty Mihály Könyvtár megbízott igazgatója, Beller Róbert, a Közművelődési Iroda vezetője és Bobory Zoltán, a Vörösmarty Társaság elnöke. A  programok (író-olvasó találkozók, kötetbemutatók) már június 4-én  megkezdődnek, ám az ünnepélyes,  országos megnyitó június 6-án, 10.30 órakor  lesz.

Esterházy Péter visszatérő vendég Székesfehérváron. Június 7-én 14 és 15 óra között  a Városház téren dedikálja  legújabb  kötetét (Fotó: Nagy Norbert)

Bevezetésként a Városház téren a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ Tűzoltózenekara  muzsikál. Fehérvár vendége lesz Szentmártoni János író, a Magyar Írószövetség elnöke és Kocsis András Sándor, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének elnöke.  A  köszöntők után, 11 órakor   Csukás István Kossuth-díjas író nyitja meg  a könyvhetet, közreműködik Cserhalmi György és Gáspár Sándor, a Vörösmarty Színház két művésze és a Musica Historica Együttes.

Csukás Istvánnal 14 órakor a Vörösmarty könyvtárban találkozhatnak az olvasók.  A könyvtárban lesz bábszínház, vetélkedő, interaktív könyvbemutató is, június 8-án könyvtártúrára invitálnak  Hajós Andrással, de  előadóesttel szerepel  Dunai Tamás színművész is.   A Városház téren a legkülönbözőbb kiadók köteteivel találkozhatunk. Újdonság  a Gárdonyi művelődési ház Hozzavigye! akciója: az olvasók cserélhetik is egymással  könyveiket. Konferenciát rendeznek Réber László grafikusművészről és Weöres Sándor költőről: felavatják Weöres  emlékdomborművét is. A könyvhét vendége lesz egyebek között Ágh István, Czigány György, Esterházy Péter,  Kőrösi Zoltán, Nyáry Krisztián - hogy csak néhány nevet soroljunk a sok közül...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!