Hírek

2013.04.25. 11:47

Ladik 2013 - A Ciszterci csapata a döntőben

A fehérvári Ciszterci Szent István Gimnázium nyolcadikosai képviselik Fejér megyét a Ladik (Lapot a Diákoknak) vetélkedő országos döntőjében. A jogot erre a Fejér Megyei Hírlap szerkesztőségében, csütörtökön megrendezett megyei fordulóban szerezték meg.

B. Kiss László

Az első helyezést elért  csapat jelmezes tagjai   Ferenczy Máté, Orsik Péter, Sellei Milán, Pető Gábor   a felkészítővel, Berzéné Bezdán Erikával (Fotó: Lovász Lilla)

Hetedik alkalommal rendezte meg a Fejér Megyei Hírlap és a Dunaújvárosi Hírlap a Ladik elnevezésű médiavetélkedőt az általános iskola felső tagozatosai számára.  A belépő egy totó kitöltése volt, a második fordulóban pedig egy feladatlapot kellett kitölteniük az öt fős csapatoknak. A  csütörtökön, az FMH szerkesztőségében megrendezett megyei döntőre  öt csapat kapott meghívást, és hét feladatot kellett megoldani. Az Iszkaszentgyörgyi Általános Iskola,  a fehérvári Ciszterci Szent István Gimnázium, az iváncsai Fejérpataky iskola, a martonvásári Beethoven Általános Iskola, illetve a sárbogárdi Petőfi gimnázium csapata egyaránt jól szerepelt. Szellemes, ötletes bemutatkozásokban lehetett része a háromtagú zsűrinek. Jól illusztrálta a pletyka működési mechanizmusát az a feladat, amelyben a sorozatos fülbesúgások révén  redukálódott és torzult az információ. A versenyzőknek számot kellett adni arról, hogy milyen gyorsan és milyen hatásfokkal képesek újságot olvasni, és kiderült: mennyire jártasak a régi magyar sajtó történetében. A villáminterjút  más-más, előre megadott témában  a redakció épületében maradva kellett elkészíteni. A feladatra   az anyagfölvételt és a megírást is beleértve     mindössze tizenöt perc állt a csapatok rendelkezésére. Ügyességüket, gyorsaságukat dicséri, hogy ilyen rövid alatt is épkézláb interjúk születtek a gyerekek számára egyébként ismeretlen interjúalanyokkal a környezetvédelem vagy éppen a jószomszédság témakörében.

A nagy versengés közepette jól esett a rántott húsos és  téliszalámis szendvics,  az üdítő, amellyel Boda János, a Kodolányi főiskola éttermének vezetője támogatta a megyei fordulót. A szoros küzdelemben a martonvásáriak végeztek a harmadik, az iszkaszentgyörgyiek a második helyen. A Ladik május végén, Pécsett rendezendő országos döntőjére az első helyet megszerző Ciszterci gimnázium csapata jutott tovább. Míg a megyei döntőben  30 ezer forint járt az elsőségért, az országoson   250 ezer forint üti majd majd  a nyertesek markát. Hajrá cisztercisek!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!