Hírek

2013.04.15. 15:33

Kiegészítő jegy: mindenkinek váltani kell

Az Alba Volán nyolc pesti járatára kell kiegészítő jegyet váltani -derül ki a társaság honlapjáról. A témáról egy nyugdíjas olvasónk megkeresése nyomán írunk ismét.

B. Kiss László

Bár már kétszer foglalkoztunk a  témával, újabb olvasói megkeresést kaptunk a bizonyos autóbuszjáratokra március 15-étől váltandó kiegészítő jeggyel kapcsolatban. Nyugdíjas előfizetőnk kérdéseit Pruzsina Alice kommunikációs megbízottnak továbbítottuk, akinek válaszából kitűnt: az Alba Volán járatai közül alig több mint fél tucatot érint a változás.

Arról, hogy pontosan melyek ezek, a társaság internetes honlapján, a módosítások menüpont alatt, illetve  az információs telefonszámokon  lehet tájékozódni. (Mi a honlapon nyolc érintett járatot számoltunk össze, ezek pesti járatok.)

A kiegészítő jegyes járatokat a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium jelölte ki, mint a helyközi közösségi közlekedés megrendelője.

Az intézkedés, nem csupán egyedül az Alba Volánra vonatkozik, más társaságokat is érint.

A kiegészítő jeggyel megszűnt volna az idősek számára az ingyenes utazás lehetősége? - kérdeztük végül.

Menetjegyet továbbra sem kell váltaniuk a 65 éven felüli utasoknak. A minisztérium közleménye így fogalmaz: nem áremelésről van tehát szó, hanem a kiegészítő szolgáltatások, a magasabb komfort és a gyorsabb eljutás ellentételezéseként felszámított díjakról - hangzott a válasz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!