Hírek

2013.04.15. 12:27

Elkészült a művészi mappa

Székesfehérvár - Bemutatták azt a művészi mappát, amellyel a Székesfehérvári Művészek Társasága a Szent István Emlékév előtt tiszteleg.

Szabó Zoltán/Fejér Megyei Hírlap

Tavaly augusztusban rendezték  az 1038-1938-2013 Székesfehérvár  című kiállítást a Pelikán Galériában. A társaság kezdeményezésére létrejött tárlat  és az önkormányzat  szándéka találkozott. A kiállításon   bemutatott alkotásokból  zsűri választotta ki  azt a tíz művet, amelynek reprodukciója szerepel a reprezentatív kiadványban, melyet   a Pelikánban mutattak be.

Az alkalomra az alkotók közül is többen megjelentek.   A mappa egy példányát átadták  Cser-Palkovics András polgármesternek,  akinek   az előszavával, vallomásával kezdődik a kiadvány. Pinke Miklós festőművész  elmondta, ez  már a negyedik albumuk, és remélik, hogy  a társaság 48 tagjának lesz még alkalma hasonló módon  megmutatkozni.   A mappában  szereplő művészek: Végvári Beatrix, Pinke Miklós, Szegedi Csaba, Büki Zsuzsanna, Szentes Ottokár, Ecsedi Mária, Revák István, Kovács Árpád, Paczona Márta, Mosberger Róbert. Az albumot Varga Gábor Farkas  tervezte, és a Városi Képtár-Deák Gyűjtemény adta ki, a  székesfehérvári önkormányzat támogatásával.   A mappa megvásárolható a  képtárban és a  Pelikánban, ám a  legtöbb példány reprezentatív ajándékul  szolgál majd az emlékévben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!