Hírek

2013.03.28. 17:01

Táncsics iskola, 85 éve

Székesfehérvár - A Táncsics Mihály Általános Iskola nyolcvanöt éve szolgálja hűen a városrész polgárait, gyermekeit. Rengeteg örömteli emlék kötődik nevéhez és magához az intézményhez is.

Sebestyén Lilla

A 85. évforduló adott alkalmat az öregdiák találkozóra: - Harminc éve dolgozom az iskolában, így történelmének csak egy töredékét ismerem -  mondta az iskola igazgatónője, Csimáné Kiss Ilona a rendezvény előtt, majd hozzátette: - A megemlékezés alkalmat ad rá, hogy beszélgessünk, felelevenítsük a múltat, elcsodálkozzunk a régi relikviákon.

Csuti Ferenc, Homoki Béláné Tóth Katalin, Dulai Istvánné és Tereánszky Mária is a Táncsicsban tanult (Fotó: Nagy Norbert)

1927-ben még csak egy tanterem állt a gyerekek rendelkezésére, aztán ahogy nőtt Maroshegy lakossága, az iskola is bővült.  A 80-as évek elejére egy egész emelettel és egy tornateremmel gazdagodott az épület. De az elmúlt esztendőkről sem szabad megfeledkezni: 2010-ben elnyerték az Ökoiskola címet és  a Vöröskereszt bázisiskolájává váltak.

A  belső értékek nagy része megmaradt az elmúlt nyolc évtized alatt, így  a gyerekek iránti szeretet, a hagyományőrzés és tehetséggondozás fontossága is - tette hozzá az igazgató. A néhány nappal korábbi  gálaműsort  Brájer Éva, a körzet  képviselője nyitotta meg, aki felidézte, közgazdászok, jogászok, orvosok és ügyvédek emlékeznek vissza jó szívvel kisiskolás éveikre. Itt kezdte pályáját M. Tóth István  festőművész is, aki  az M. kezdőbetűt Maroshegy tiszteletére vette fel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!