Hírek

2013.03.14. 16:06

Penna Regia-díj, Csitáry-Hock Tamásnak

Székesfehérvár - A helyi sajtó munkatársait köszöntötte március 15-e előestéjén Cser-Palkovics András polgármester csütörtökön a Hiemer-házban.

Házi Péter


Csitáry-Hock Tamás a Penna Regia-díjjal (Fotó: Nagy Norbert)

Mint Fehérvár polgármestere kiemelte, 1848-ban sem volt egyszerű hivatás az újságíróké, de ma, amikor az emberek szinte csak fél perceket töltenek egy-egy hír befogadásával, hatvànyozottan nehezebb hitelesen tàjékoztatni a nyilvánosságot. Tapasztalatai szerint a helyi újságírókkal személyesebb, közvetlenebb a viszonya a helyi politikusoknak, de talán a helyi újságíró egy kicsit kevesebbet kérdez - fogalmazta meg kritikaként.


- Ma egy olyan újságíró kapja a Penna Regia-díjat, aki gyakran kérdez, s aki nem csak a hivatalos találkozókon van jelen, hanem a város tágabb értelemben vett közéleti eseményein is - emelte ki a város polgármestere, majd átadta a díjat Csitáry-Hock Tamásnak. Az ő nevéhez fűződik a magyar katolikus rádió helyi frekvenciájának elindítása, de dolgozott a Vörösmarty Rádióban is.

A díjátadást követően tartott fogadáson aztán kötetlen beszélgetések indultak mindennapi dolgainkról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!