Hírek

2013.03.23. 17:15

Megnyílt a termelői vásár Székesfehérváron

Székesfehérvár - Szombaton első alkalommal rendeztek egy Balatoni úti csarnokban termelői vásárt. Cser-Palkovics András, a megyeszékhely polgármestere kiemelte, példaértékű ez a vásár, ahol a helyiek, termelők, őstermelők, kézművesek együtt mutatták meg portékáikat az érdeklődőknek.

Miskei Anita

A rendezvény a régi idők piacát idézte fel, füstölt húsok, kolbászok, sonkák, friss cipókenyér, újhagyma illata keveredett a csarnokban. De akadt házi készítésű bio lekvárját kínáló család is.

A legtöbben családi standokat állítottak fel, ahol a nagy számban érkező vendégsereg szagolt, ízlelgette a különlegességeket. Aki nem vezetett, pálinkával öblíthette le az ízes sonkát, és kóstolgatta tovább a házi sajtot, friss péksüteményt.

Fotó: Pati-Nagy Bence

A termelői vásár egész napon át tartott, Cser-Palkovics András pedig a délelőtt 10 órakor rendezett ünnepélyes megnyitón hangsúlyozta, hagyományteremtő szándékkal hívták életre a rendezvényt, és minden városi termelőt, megyei szakembert és portékáját várnak a későbbiekben is. A csarnokban, s az előtte elterülő placcon is kipakolhatnak majd a vásárosok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!