Hírek

2013.03.13. 16:36

Felrobbant a gázpalack egy fehérvári garázsban

Székesfehérvár - Egy gázpalack felrobbant, egy égő és egy szivárgó palackot a tűzoltók hoztak ki a kigyulladt garázsból. Személyi sérülés szerencsére nem történt, az épület kiégett.

Tribolt Lajos

- Nem sokkal tizenhat óra előtt kaptuk az értesítést, hogy a Pörös utcában ég egy lakóházzal egybeépített garázs. Azt is megtudtuk, hogy három gázpalack van a helyiségben. Két autóval vonultunk ki. A tűzoltók megérkezése után az egyik gázpalack felrobbant, a másik kettő szivárgott, az egyik égett is. Ezt a két palackot a tűzoltók kihozták, a tüzet eloltották, az a házra nem terjedt át. Szerencsére senki nem sérült meg -  tájékoztatott bennünket a ház előtt Szabó-Bisztricz Anett, a megyei katasztrófavédelem szóvivője.

Fotó: Koppán Viktor Dávid

A két szivárgó palackot Takács József alezredes, szolgálatparancsnok húzta ki:

-  Van erre egy eszközünk, a kupacs, azzal húztam ki a palackokat  - mondta, és meg is mutatta a hosszú nyelű eszközt, aminek két visszahajló ága van.  - Azért égve húztuk ki a palackot, mert így biztonságosabb. A szivárgó gáz belobbanhat, az égő már nem. Kint azután gyorsan eloltottuk és a két palackot kivittük a kertbe. Majd egy gázzal foglalkozó cég elszállítja őket.


A parancsnok huszonhárom éve tűzoltó, így  gázpalackkal is sokszor volt dolga. Azt mondta, aki nem fél, az hazudik. Csak az nem mindegy, mit vált ki a félelem. Ha pánikot, akkor az rossz. Ha összpontosításra késztet, akkor az jó.

A tulajdonos, Csikász József 1957 óta lakik a családi házban, a garázst 1966-ban építették. Azt mondja, lehet, hogy az elavult elektromos vezetékek okozták a tüzet. Az autó nem volt bent, éppen azzal akart beállni, s mikor kinyitotta a garázsajtót, belobbant a tűz. Kerékpárok, motor égett el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!