Hírek

2013.03.10. 18:04

Csajos nap - Ami csak érdekelhet ma egy nőt

Székesfehérvár - Csillogó szemű, ellágyult tekintetű hölgyek ringatóztak Vastag Tamás kiskoncertjén, de sokan az életmódtippek, a különböző egészségszolgáltatások kipróbálása, vagy az átváltoztató-program miatt érkeztek szombaton a hotel Novotelbe a Csajos napra.

Kocsis Noémi

Nyitás előtti sorbanállás - ez általában jó jel, vagyis beteljesül a szervezők előzetes várakozása, hogy sokakat érdekelhet egy ilyen tematikus nap. Nőnap után egy nappal a férfiak ugyan ismét cseppet a háttérbe szorultak, hiszen a FMH II. Csajos napjára elsősorban a szebbik nem képviselőit várták, ettől függetlenül férjek, párok is felbukkantak a rendezvényen és rácsodálkoztak a színpadi divatbemutatókon felvonuló, mosolygó szépségekre, vagy elandalodtak a hastáncos hölgyek csípőmozgásán.

Vastag Tamás koncerttel vette le lábukról a hölgyeket (Fotó: Koppán Viktor Dávid)

A program résztvevőit a kapunyitás után Elekes András, a Fejér Megyei Hírlap főszerkesztője verssel köszöntötte.  A színpadon egymást váltották a műsorok és nagy tumultus volt délelőtt a hotel aulájában is, melyet erre a napra standokkal, asztalkákkal rendeztek be a kiállítók és szolgáltatók. Mindjárt az ajtó mellett Bácskai Zsuzsába botlottunk: a nyelviskola tulajdonos és nyelvtanár a relaxációs nyelvtanulási módszert mutatta be az érdeklődőknek. A fura, vibrálós szemüvegek alatt egyfolytában feküdtek és tanultak az érdeklődők. De nem vagyok túl öreg 45 évesen a nyelvtanulás elkezdéséhez? - aggódott egy hölgy, ám megnyugtató választ kapott. Valami újba kezdeni sosem késő, az életünkön változtatni sohasem késő.


Ahogy az életmódunkon sem: a vendégek információkat kaphattak a különböző testmozgásokról és alakformáló módszerekről. Az egyik alakformáló gépen is egymást váltották a lányok-asszonyok, egy másik ügyes, a testet szintén teljesen átmozgató szerkezetet szintén sokan szerettek volna kipróbálni. A direkt mozgás szerelmeseit persze nem lehet eltántorítani a sporttól: a jóga és a zumba kedvelői megfigyelhették a gyakorlatokat, Simon Szandra zumbaoktató pedig úgy megdolgoztatta a színpad előterében az ebédet lemozogni kívánókat, hogy még e sorok írójáról is csurgott a víz.

A hallban és a különtermekben járva aztán láttunk gyöngyékszer-készítőt és természetgyógyászt, tündéri textilnyulakat kínáló készítőt és utazási irodai ajánlatokat, a smink-és frizuratippeket adó szakemberek kis asztalkájánál pedig folyamatosan állt valaki szépülésre várva. A szépítés és átváltozás egyébként - némiképp látványosabb formában - a színpadon is folyt. Miután ugyanis a délutáni programban megcsodálhatta a közönség a divatbemutatók sportosan fiatalos, vagy éppen kosztümösen elegáns kollekcióit, s azt, hogy a divat nem korfüggő, sőt, a stylist közel hetvenesztendős nagymamája ugyanúgy követheti, mint a tizenéves, nagy átváltoztató show vette kezdetét. A bátor jelentkezők frizuraváltáson mentek át és különleges sminket is kaptak. Tórizs Melinda például szívesen tűrte a többfordulós procedúrát. Közben a különteremben mediátor szakembert párkapcsolati, szexuális problémákról lehetett kérdezni.

Néhány perccel a rendezvény zárása előtt érkezett vissza a hotelbe két indiai férfivendég, akik korábban már körbenéztek a standokon. Szóval ilyen, ha a magyar nők összejönnek egy csajos rendezvényre - állapíthatták meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!