Hírek

2013.03.13. 15:55

A hazai hastánckirálynő Kairóban sem talált legyőzőre

Hastáncfesztivált tartottak nőnapon a székesfehérvári Művészetek Házában. Az esten fellépett Lebenszky Lívia hastánckirálynő is, aki elárulta, mi a titka annak, hogy a 2011-es kairói világversenyen sem tudták legyőzni.

Kajdi Erika

Lebenszky Lívia egy televíziós műsorban látott először hastáncot, és azonnal a hatása alá került. Úgy érezte, szívesen elsajátítaná ezt a mozgásformát, s annak tanulásába kezdett. Azóta már nyolc év telt el, s a hastánchoz fűződő szenvedélye töretlen.

A hastánckirálynő azonban nem csak a tánc, hanem a zene és az egyiptomi kultúra iránt is élénken érdeklődik, saját zenegyűjteménye is van, amit mindig lelkesen bővít egy-egy új szerzeménnyel.
- A tánc tanulását Miskolcon kezdtem el, most Budapesten űzöm, s mindig szívesen lépek fel - mesélte Lívia, aki a királynői címet tavaly a Miss Hastánc Hungary Királynője versenyen szerezte meg. 2011-ben tartották a világversenyt Kairóban, ahol csapatban érték el az első helyezést Kecskeméti Anettel és Herke Mariannával.

A hastánc hazai királynője, Lebenszky Lívia is fellépett a fehérvári fesztiválon (Fotó: Pati-Nagy Bence)

- A versenyre rengeteget készültünk, napokon, heteken át hosszú órákat gyakoroltunk. Számomra a csoportos fellépés húzóerőnek számít, hiszen tökéletes összhangban kell lennünk, nem szabad hibázni - tette hozzá Lívia. A zsűri leginkább azt figyelte, mennyire tudták elengedni magukat a lányok a színpadon, hiszen ez a lazaság kell ahhoz, hogy jól érezzék magukat fellépés közben. A szorongás visszatükröződik a táncos minden mozdulatán, tehát nem szabad feszengeni.

- A versenytársak nagyon jól mozogtak, szoros volt a mezőny. A csoportos számban csak egyiptomi folklór tánccal lehetett nevezni, így mi melayat táncoltunk, s nagy sikerünk volt - mondta a királynő. Lívia szívesen foglalkozna a későbbiekben tanítással, most magánórákat ad, de egy-egy fesztiválon is láthatjuk fellépőként. Az ifjú hölgy egyébként még tanul, emiatt nem teheti meg, hogy jobban belevesse magát az oktatásba, de ha a későbbiekben ideje engedi, átadja tudását, a hastánc fortélyait, szeretetét, a szenvedély ízét másoknak is.

- Hiszem, hogy a hastánc, s alapvetően bármilyen mozgásforma, amit szívesen csinál az ember, jó hatással van a testi-lelki egyensúlyra. A hastáncot minden hölgynek ajánlom, hiszen ettől a mozgástól bárki nőnek, nőiesnek, vonzónak érezheti magát, emellett pedig mint bármely mozgásforma, ez is hasznos, rendszeres lehet – tette hozzá Lívia. Ami igaz, hiszen sok nő egy súlyos betegséget követően éppen ebben az izgalmas, erotikával fűszerezett világban szerzi vissza nőiességét, magabiztosságát.

A hastánc gyakorlóinak száma pedig egyre csak nő, fiatalabbak, idősebbek is magukra öltik a lenge öltözetet, s elvarázsolják a közönséget. Így volt ez a Fehérvári Fesztiválon is, ahol Lívia táncosokkal és csoporttal bűvölte, csábította el a közönséget. Ráadásul a fiatal tehetség királynői címéhez hűen egy igen látványos, tökéletes táncot adott elő szólóban, egy gyönyörű tűzpiros fellépőruhában. Az ellazulás ezúttal is sikerült, Lívia végig mosolygott, átadta magát a táncnak és a zenének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!