Hírek

2013.02.07. 14:04

Orvvadászokat fogtak el Sárosdon

Sárbogárd - A rendőrség három orvvadászt fogott el, akik eltiltás után is ejtettek el vadakat.

feol-duol

A Sárbogárdi Rendőrkapitányság nyomozói a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársaival közösen február 06-án reggel egyszerre fogtak el három sárosdi orvvadászt, akiknél házkutatást is tartottak - közölte csütörtökön a rendőrség.

A házkutatás során fegyvereket és fagyasztott húst foglaltak el (Fotók: Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság)

A 33, a 35 és a 46 éves férfiakat azzal gyanúsítják, hogy a sárosdi, a nagylóki, a mezőfalvi, a szabadegyházai, valamint a perkátai vadásztársaságok területén anyagi haszonszerzés végett rendszeresen orvvadász tevékenységet folytattak. A három vadász azután is ejtett el vadakat, miután az a vadásztársaság, aminek tagjai voltak, több évre eltiltotta őket a vadászati tevékenységtől, mert megsértették a vadászati etikai kódexet.

A rendőrök a három férfinél a házkutatás során lefoglalták a vadászfegyvereiket, illetve azokat a fagyasztott vadhúsokat, amiket a házaikban találtak a hűtőszekrényekben.

A sárbogárdi nyomozók mindegyiküket üzletszerűen elkövetett lopás bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként. Ennek során egyikük részben beismerte a terhére rótt bűncselekményt, a másik megtagadta a vallomástételt, míg a harmadik tagadta a terhére rótt bűncselekményt.

A büntetőeljárás során a gyanúsítottak szabadlábon védekeznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!