Hírek

2013.02.06. 15:18

Külföldi munkát ajánlott, így csalt ki pénzt egy férfi

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság előzetes letartóztatása mellett büntetőeljárást folytat egy 37 éves veszprémi férfi ellen üzletszerűen elkövetett csalás vétség elkövetése miatt.

feol-duol

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán közölte: a rendelkezésre álló adatok alapján a gyanúsított az aprod.hu internetes oldalon feladott hirdetések alapján olyan személyekkel vette fel a kapcsolatot, akik külföldi munkát kerestek. A telefonhívások illetve a későbbi e-mail váltások során a férfi azt állította, hogy Londonban tud egy gyárban munkát szerezni 8,20 fontos órabérért. Majd felajánlotta azt is a sértetteknek, hogyha tudnak még ismerőst, barátot, aki szintén ki szeretne kimenni dolgozni Angliába, és azok is jelentkeznek nála, akkor nekik is segíteni fog. Mindegyiküktől különböző összegeket kért, amiket át is utaltak részére. Ezek 15 000 és 58 000 Ft közötti összegek voltak. A sértetteknek ezt követően azonban a férfi hamis Ryanair repülőjegyeket küldött át e-mailen keresztül.

A fehérvári nyomozóknak az adatgyűjtést illetve tanúkutatásokat követően eddig összesen tizenegy sértettet sikerült beazonosítaniuk az ország különböző területeiről. Azonban azt feltételezik, hogy a férfi rajtuk kívül még többeket tévedésbe ejtett, és megkárosított.

Így a Székesfehérvári Rendőrkapitányság Nyomozó Osztálya azt kéri, hogy akit egy Pátkai Sándor nevű férfi, a [email protected], illetve a [email protected] e-mail címeket használva a fenti ürüggyel megkeresett, esetleg pénzt is kicsalt, az jelentkezzen a 22/541-600-as telefonszámon, vagy tegyen bejelentést a 107-e és a 112-es segélyhívók bármelyikén!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!