Hírek

2013.02.24. 08:02

Kábítószer ültetvényt számoltak föl egy zámolyi présházban

Zámolyon, a hétvégi házas övezetben vált gyanússá egy ház, amelyről kiderült: cannabis ültetvényt gondoznak benne. A rendőrség két embert fogott el.

feol.hu

A zámolyi körzeti megbízott a helyi polgárőrséggel együttműködve derített fel egy cannabis ültetvényt Zámoly hétvégi házas övezetében - közölte vasárnap a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság.

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya büntetőeljárást folytat Cs. Zoltán székesfehérvári és K. Krisztián csókakői lakosok ellen kábítószerrel való visszaélés bűntett miatt.

Fotó: Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

A zámolyi körzeti megbízott 2012. téli időszakában az üresen álló présházakat visszatérően ellenőrizte Zámoly külterületén. Ellenőrzései során szolgálati kutyája, Nózi egy házhoz minden alkalommal „odahúzta”. A házzal kapcsolatban a zászlósnak több dolog gyanússá vált, ezért ezt követően több alkalommal visszatért oda és adatokat gyűjtött a környéken.

Miután a rendőr már elég információt gyűjtött, és kábítószer-kereső kutyája is folyamatosan jelzett a háznál, megszervezte a helyi polgárőr egyesülettel a ház figyelését. A megfigyelés rövid időn belül sikerre vezetett és a helyszínen a rendőr elfogta a házban lévő kender ültetvény gondozóját. A későbbiekben még egy személyt fogtak el a nyomozók, akit szintén gyanúsítottként hallgattak ki a Székesfehérvári Rendőrkapitányságon.

A házban tartott helyszíni szemle során több tucat kendert foglaltak le a technikusok, akik szakértői segítséget vettek igénybe a növények pontos beazonosításához, illetve THC tartalmuk megállapításához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!