Hírek

2013.02.24. 16:46

Fehérvári túra az Idegenvezetők világnapja alkalmából

Székesfehérvár - Városnéző sétát rendeztek az Idegenvezetők Világnapján. Az ingyenes túrán a nevezetességek mellett első királyunkról, Szent Istvánról hallhattunk történeteket, legendákat.

Sebestyén Lilla

Bár fújt a szél, esett az eső, így is rengetegen gyűltek össze vasárnap, az Idegenvezetők világnapján a Hiemer-ház előtt, hogy bejárják a várost és megismerkedjenek történelmi   jelentőségű épületeivel, alkotásaival, illetve Szent István munkásságával, életével.

Baumann Zsuzsanna (képünkön balra látható) a Szent István Bazilika alapításáról és barokk elemeiről beszél az érdeklődőknek (Fotó: Nagy Norbert)

Első állomásként Kati néni szobrával, illetve az  orráról szóló  legendáról értesülhettek a túrázók,  majd Fehérvár legszűkebb utcáján,  a Lépcső utcán  feljutva a Szent István Bazilikához és Géza szobrához érkeztek, ahol az idegenvezető belekezdett a magyarok utolsó fejedelmének élettörténetébe. A következő látnivaló az Árpád fürdő és a Szent Anna kápolna,   a város  egyik legrégibb épülete  volt.  De természetesen nem maradhatott ki a Romkert és az Országalma sem a látnivalók listájáról. Az utolsó állomás a Szent István emlékév jegyében a Lorettói Litánia freskó volt, a Szent István Király Múzeumban.


- Harmadik alkalommal rendeztünk ehhez hasonló városnéző túrát az idegenvezetők napján.  Örömmel látjuk, hogy egyre több az érdeklődő  - meséli Baumann Zsuzsanna idegenvezető. - Három időpontban összesen hat csoportot indítottunk, és  minden alkalommal a cudar időjárás ellenére is sokan eljöttek.  Fontosnak érezzük a város népszerűsítését, és reménykedünk benne, hogy a jövőben is  sikere lesz ennek a programnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!