Hírek

2013.01.17. 16:21

Sok a hó, még több a panasz

Székesfehérvár - A hétfőn és csütörtökön lehullott hó eltakarításával kapcsolatban - ahogy ez szinte minden évben szokott lenni - több olvasói panasz is érkezett szerkesztőségünkbe.

Zsigó Ferenc

Egy 83 éves hölgy levelet is írt a Székesfehérvári Városgondnokságnak, melyben egyebek mellett kifogásolja, hogy a Mancz János utcában és a környéken bokáig érő a hó és a latyak a járdákon is és az úttesten is. A levél másolatával be is jött a szerkesztőségbe, és élőszóban is előadta panaszát. Kérdezi például azt is, miért jelentkezett üzenetrögzítő az általa hívott mobilszámon és hogy mire használják azt az anyagot, amit só helyett a járdákra kellene szórni, mert ő csak sózással találkozott.

A városgondnokság hóügyeletese, Lángi Judit (aki egyébként hómentes időkben útépítési műszaki ellenőrként dolgozik) válaszolt az általunk közvetített kérdésekre.

- Hat nagy géppel, egy traktorral, nyolc járdatakarító géppel dolgoznak a kollégák a városban, ezen kívül tizenkét körzetben, körzetenként három-három ember takarítja a havat és végzi a síkosságmentesítést - tájékoztatott a szakember. Lángi Judit arra kér mindenkit, hogy a hóügyelet vonalas számát, az 513-483-at hívja az, akinek bármilyen kérése, problémája van.

- Munkaidőn túl az ügyeletes mobilszámára irányítjuk át a hívást, ezt tehát mindig felveszi valaki. A panaszos hölgy az én mobilomat hívta, ami akkor éppen ki volt kapcsolva.

Folyamatos hóesés esetén a buszvárókat naponta többször is takarítják (Fotó: Pati-Nagy Bence)

Lángi Judit elmondta azt is, hogy a takarításnak, sózásnak rendeletben előírt sorrendje van, eszerint a fő- és tömegközlekedési útvonalak az elsők, majd következnek a lakótelepi és a gyűjtőutak.

- A buszmegállók közvetlen környéke is elsőbbséget élvez - tette hozzá a hóügyeletes, akitől megtudtuk azt is, hogy valóban a járdákon is sóznak, az erről szóló jogszabály ugyanis ezt nem tiltja. Csupán azt írja elő, hogy a fás szárú növények ne károsodjanak. Figyelnek a mennyiségre, ugyanis ha növényt kell pótolni, az is az ő dolguk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!