Hírek

2013.01.30. 13:21

Orvosklub - A nyugdíjas lét után támadt űrt is betölti a találkozó

Székesfehérvár - Régi történetek kapnak szárnyra a nyugdíjas orvosok nemrég alakult klubjának találkozóin. Ezúttal Baráth Károlyt anekdotázott.

Sebestyén Lilla

A Nyugdíjas Orvosok Klubjának tavaly októberben volt az alakuló gyűlése, most pedig sort kerítettek a második találkozóra is a Hiemer-házban.   Ezúttal Baráth Károly  röntgenorvos tartott közel egy órás  előadást a közönségnek.  Beszédében szó volt a Szent György kórház történelméről, és a radiológiáról napjainkban és régen.

Jobbról a második Altorjay András, az egyik főszervező (Fotó: Pati-Nagy Bence)

- Már nyolcadik  éve rendezünk nyugdíjas orvostalálkozót, évente egyszer. Ezek az összejövetelek rendre nagyon jól sikerültek, innen jött az ötlet, több alkalommal is összejöhetnénk -  mondta el  Altorjay András, kardiológus, majd hozzátette: a klubnak nincs kőbevésett taglistája, általában azok jönnek el, akik ráérnek és szeretnének a megyei kórházról, az orvostudományról, a múltról és egymás sorsának alakulásáról hallani - magyarázta András, aki a Magyar Orvosokért Alapítvány kuratóriumának tagja és a találkozók egyik főszervezője is.

Az orvosi szakma megköveteli az embertől, hogy rendkívül aktív életet éljen. Betegeket lát el, kutat és holtáig tanul, a többi teendőről nem is beszélve. Ha azonban eljön a  nyugdíj ideje és megszűnik ez a szoros időbeosztás, állandó rohanás,  egy kitöltetlen űr keletkezik, a klub  rendezvényeivel - amiket a jövőben nem csak a Hiemer-házban, de mondjuk a szabadban is szeretnének megejteni  - ezt az űrt próbálja egy kicsit betölteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!