Hírek

2013.01.24. 19:43

Kiürült Kodó-campus

Székesfehérvár – Több lehetőség is felmerült a Kodolányi János Főiskola főépületének jobb kihasználására. Ahhoz azonban, hogy az épületet más célra is bérbe lehessen adni, módosítani kell az alapító okiratot.

Házi Péter

Az intézmény főépületének első és második emelete már régóta üresen áll, a főiskola vezetése szeretné minél előbb hasznosítani

A székesfehérvári közgyűlés legutóbbi ülésén döntött az Önálló Főiskolai Alapítvány alapító okiratának módosításáról, miután az alapítvány képviselője jelezte, nem tudják megfelelően kihasználni a Kodolányi János Főiskola főépületét. Ugyanakkor a döntést – alapítványról lévén szó – még a bíróságnak is jóvá kell hagynia. A kérelem hátterének megértése érdekében megkerestük Szabó Pétert, a Kodolányi János Főiskola rektorát:

– Valóban mi kezdeményeztük az alapító okirat megváltoztatását és örülök annak, hogy a közgyűlés ilyen gyors döntést hozott! A felsőoktatásban történt átalakulás minket sem került el, nem titok, hogy a Szabadságharcos úti főépületünk két emelete gyakorlatilag több hónapja üres. Azért kértük a módosítást, hogy ezeket a részeket hasznosítani lehessen. A jól működő könyvtárunkat és a nagyelőadót szeretnénk megtartani, ezekre szükségünk van, ha viszont sikerülne új funkciót találni az említett két emeletre, a rezsiben osztozni tudnánk és gazdaságosabb lenne az épület fenntartása – fogalmazott lapunk megkeresésére Szabó Péter.

A főiskola rektora kérdésünkre, miszerint a korábbi hírek arról szóltak, a Pannon Egyetem is beköltözne az épületbe, elmondta, a lehetőség nyitott, de a veszprémi egyetem részéről nem történt előrelépés az ügyben. A főépület legfelső emeletén viszont az elképzelések szerint helyet kaphatna a Székesfehérvári Iskolafenntartó Központ, azaz a SZIK. (Ezt az intézményt nemrég hozta létre az önkormányzat, feladata az iskolák épületének fenntartása és a technikai dolgozók foglalkoztatása.) – Az első emelet ügyében többekkel is tárgyalunk, szeretnénk hasznos funkciót találni. A „B” és a „C” épületre, valamint a kollégiumra továbbra is szükségünk van, tovább nem kívánunk „zsugorodni”, sőt, a közeljövőben a leendő hallgatók számára igencsak vonzó lehetőséget jelentünk be, ami véleményem szerint segíti a hallgatók számának növekedését – tette hozzá Szabó Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!