Hírek

2012.12.05. 16:11

Újra látható az Aba-Novák Pannó

Székesfehérvár - Ismét látható az Aba-Novák pannó, jelentették be kedden a Csók István Képtárban. A munkaügyi központ segítségével megoldották a kiállító helyek nyitva tartását. Felhívást tettek közzé: 1938-as és 1988-as fotókat várnak.

Szabó Zoltán/Fejér Megyei Hírlap

Az előbbiekről ma tartottak tájékoztatást a  képtárban.   Demeter Zsófia, a Szent István Király Múzeum igazgatója  elmondta,  hogy a munkaügyi központ  segítségével meg tudják oldani a kiállítóhelyek nyitva tartását,  és ennek  is köszönhető,  hogy  az Aba-Novák pannó ismét látható a 2013-as  fehérvári ünnepi emlékév tiszteletére. Támogatást kaptak,  így télen is várják a látogatókat.  A közfoglalkoztatottak között pedig olyanokat ismertek meg, akiket szívesen  fogadnának munkatársnak, sőt, vannak  is már ilyenek.    Horváth Ferenc, a munkaügyi központ igazgató-helyettese  hozzátette, hogy örömmel tettek eleget  a múzeumigazgató kérésének, szívesen  segítettek, és  enélkül a múzeum  nem tudná ellátni  alapfeladatát.

Demeter Zsófia elmondta: a munkaügyi központ  segítségével meg tudják oldani a kiállítóhelyek nyitva tartását (Fotó: Lovász Lilla)

Szó esett  arról is, hogy január 1-től a fehérvári önkormányzat lesz a múzeum egyik fenntartója. Mátrahalmi Tibor, a Megyei Intézményfenntartó Központ vezetője  elmondta, hogy  minimális adóssággal, csak az aktuális működési költségekkel adják át az intézményt.  A fenntartóváltás egyébként a múzeum 20 telephelyére  vonatkozik, és kilenc önkormányzatot érint.

Demeter Zsófia és Bányai Balázs (Fotó: Lovász Lilla)

A 2013-as Szent István emlékévben  rendezik a Múltam emlékei  1938 és 1988 fotókon című kiállítást április 5-től június 9-ig. Cser-Palkovics András fehérvári polgármester  ismertette:   fotókat várnak  az 1938-as emlékévről és az 1988-as  fehérvári  országos ünnepségről. A  képeket   Bányai  Balázs  gyűjti  a Szent István Király Múzeumban.

Fotók: Lovász Lilla

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!