Hírek

2012.12.20. 18:47

Szépkorúak karácsonya Fehérváron

Székesfehérvár - Megtöltötték csütörtökön a szépkorúak a Gáz utcai csarnokot, ahol a hagyományos városi nyugdíjaskarácsonyon több százan nézték a műsort, s hallgatták Soltész Rezsőt.

Kocsis Noémi

Fehér Imréné Erzsike és Molnár Lászlóné Marika személyében talán a nézőközönség egyetlen ikerpárját sikerült meglelnünk véletlenül -  a hölgyek persze szoros közelségben nézték végig a városi nyugdíjaskarácsony műsorát ma a Gáz utcai sportcsarnokban. A Ligetsori nyugdíjasklub tagjai, bár egyikük a József Attila utcából, másikuk a Prohászka-templom mellől jár a közösségbe.

Marika és Erzsike aktív életet élnek, s minden évben megnézik a városi nyugdíjas karácsony műsorát (Fotó: Nagy Norbert)

Nagyon jó kis klub, minden rendezvényen ott vagyunk - mondják a hölgyek vidáman, bár a további, jövőképüket faggató kérdésekre már némiképp elkomorulnak. "Csak nehogy csökkentsék a nyugdíjakat, nehogy..." -  reménykednek. Ha a családra fordul a szó, felragyog a tekintetük. Erzsike két gyermekénél három unoka, azoktól két dédunoka látogatja meg majd a nagyit az ünnepek alatt.  Marika özvegy, de egy fia, három unokája és egy dédunokája szeretettel veszi körül.

 

Fotók: Nagy Norbert

Erzsike az idén önkénteskedett a főtéri szeretetházikóban, tapasztalatai vegyesek. Kevesen adakoztak, akkor is inkább ruhaneműt adtak volna - látszik a szegénység, a támogatási kedv lanyhulása. De hogy ismét derűsebbre forduljon a beszélgetés: szeretik-e a nyugdíjaskarácsony sztárvendégét, Soltész Rezsőt?

Szeretjük bizony, de még jobban a Tarnai Kiss Lászlót - érkezik az egybehangzó vallomás. Közben elkezdődik a műsor is, elsőként a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola alsó tagozatosai énekelnek csengően, szívhez szólóan  tényleg karácsonyi hangulatba kerül tőle az ember. Egy tündéri négyéves nem állja meg, egymagában táncra perdül a csarnok közepén.

Cser-Palkovics András polgármester köszöntőjében az együttlét fontosságát hangsúlyozza, s az adományozás örömét  - boldog karácsonyt is kíván. S mindenki édességgel teli csomagocskát szorongat, miközben a sztárvendég dalba fog. Soltész örökifjú - bár a nézők kortársa. 67 éves múlt...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!