Hírek

2012.12.30. 08:32

Rendőrségi hírek Fejér megyéből

Elmúlt 24 óra eseményei Fejér megyében.

police.hu

Megzavart betörők rács mögött

Egy székesfehérvári férfi tett bejelentést betörés kísérletről a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Központi Ügyeletére 2012. december 29-én reggel. A bejelentő elmondta, hogy Székesfehérvár, Madách utcában található családi házába az ablakot befeszítve megpróbáltak bejutni ismeretlenek, de ő megzavarta őket. A személyek a helyszínről a Hunyadi utca irányába futottak el. A rongálási kár 60 000 Ft. A háztulajdonos által az elkövetőkről adott személyleírás alapján a járőrök nem sokkal később a Sárkeresztúri úton intézkedés alá vontak három sárkeresztúri férfit. Miután előállították őket a kapitányságra, a sértett fel is ismerte őket. Így a 20, 27, illetve 30 éves sárkeresztúri férfiakat a fehérvári nyomozók kisebb értékre elkövetett betöréses lopás bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették őket.

 

Bolti tolvaj őrizetben

A dunaújvárosi rendőröket 2012. december 29-én délelőtt az egyik szupermarket alkalmazottja értesítette arról, hogy az üzletből egy férfi a délelőtt folyamán eltulajdonított különböző tisztálkodási termékeket, tusfürdőket, samponokat. Visszatartani nem tudták az elkövetőt, de észlelték azóta, hogy a férfi a bolt szomszédságában lévő sörözőben tartózkodik. A helyszínre irányított járőrök így a férfit elfogták, aki a helyszínen elismerte a lopást. Ezt követően előállították a kapitányságra, ahol szabálysértési eljárás indult vele szemben, melynek során a rendőrök meghallgatták, majd szabálysértési őrizetbe vették.

 

Vasat akartak lopni, elfogták őket

A fehérvári rendőröket 2012. december 29-én koradélután Székesfehérvár, Farkasvermi úton található egyik telephely biztonsági őre hívta fel azzal, hogy ismeretlen személyek egy Renault Master gépkocsival 70 000 Ft értékben vasat kíséreltek meg eltulajdonítani a telephelyről. A jelzést követően a járőrök azonnal a telephelyre siettek, ahol intézkedés alá vonták a fenti gépkocsival közlekedő négy dunaújvárosi férfit. Miután előállították őket a kapitányságra a 29, a 27 és a két 25 éves dunaújvárosi férfit a nyomozók kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

 

Ittas állapotban

Egy dunaújvárosi férfi tett arról bejelentést a rendőrségre 2012. december 29-én délután, hogy a Sárosdi Vasútállomásnál egy erősen ittas férfi van. Így a járőrök a helyszínre mentek, ahol megtalálták a személyt, akit igazoltattak. A nagylóki férfit végül állapotára tekintettel biztonsági intézkedés keretében otthonába szállították.

Fiatalkorú rabló rendőrkézen

Elfogták a sárbogárdi rendőrök azt a 14 éves sárbogárdi fiút, akit azzal gyanúsítanak, hogy 2012. december 29-én délután Sárbogárd Katona utca és Honvéd utca kereszteződésében megállított egy általa ismert fiút, majd megragadta a nála lévő mobiltelefont, és megfenyegette, hogy eltöri a kezét, ha nem adja azt oda neki. Mivel a sértett nem engedte el a telefont, egyszer lefejelte. Ekkor egy járókelő rákiabált, hogy hagyja békén a fiút, így az elkövető a szándékától elállt, majd távozott a helyszínről. Mivel a sértett ismerte támadóját, így a rendőrök rövid időn belül elfogták a fiatalkorú fiút, akit miután előállítottak a kapitányságra, rablás bűntett kísérlete miatt gyanúsítottként hallgattak ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!