Hírek

2012.12.04. 19:52

Önkéntes ház nyílt az esélyteremtésért

Székesfehérvár - Kedden a Civil Központban nyílt meg a Fejér Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház. A válságban bajba jutott családok megsegítését is célul tűzték ki.

Kocsis Noémi

Fotó- és gyermekrajz kiállítással és egy közösségi együttműködést szimbolizáló, a helyi civilek készítette fotószalaggal nyílt meg ma az új esélyteremtési intézmény, melyet  Soltész Miklós,  szociális, család-és ifjúságügyért felelős államtitkár nyitott meg.

 

Felsővárosi általános iskolások nézik a Mi játszunk együtt című rajzkiállítást az épület emeletén (Fotó: Pati-Nagy Bence)

Az államtitkár hangsúlyozta: az ország húsz településén létrehozott hasonló intézményekkel az esélyteremtést, a hátrányos helyzetűek megsegítését állítják a középpontba - ennek megvalósulásához pedig a családok megléte alapfeltétel. Önkéntesség nélkül nincs esélyteremtés - tette hozzá az államtitkár, aki a várost képviselő Róth Péter alpolgármesternek jelképes ajándékot hozott: a tárca 25 ágyat és matracokat adományoz három helyi idős-, és egy képességfejlesztő otthonnak. A megnyitó után székesfehérvári általános iskolások vették birtokukba a házban a játszósarkot.

 

Soltész Miklós államtitkár adta át az önkéntesházat (Fotó: Pati-Nagy Bence)

Az önkéntes ház céljairól Mahlerné Köfner Anikó, a Más Fogyatékos Gyermekekért Alapítvány kuratóriumának elnöke mint a projekt gazdája beszélt. A projekt számos fehérvári intézményhez, óvodához, iskolához is kötődik, így született meg a rajzkiállítás. A ház munkatársai a jövőben az épületben működő csoportokkal és civil szervezetekkel karöltve dolgoznak a megyében élő, hátrányos helyzetű személyek társadalmi integrációjáért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!