Hírek

2012.12.13. 11:31

Hatáskör hiányában a törvényszékre kerülhet a móri polgármester ügye

Székesfehérvár - Hatáskörének hiányát állapította meg csütörtökön a móri polgármester ügyében a városi bíróság, ezért az ügyet a törvényszékhez utalta. A döntés nem jogerős, ellene az ügyész és a védő is fellebbezett.

B. Kiss László

 

Hatáskörének hiányát állapította meg a székesfehérvári  bíróság a csütörtökön lezajlott tárgyaláson, melyet  Fenyves Péter ügyében folytattak le. A móri polgármester ellen - miként arról lapunk már hírt adott -  kényszerítés miatt indult eljárás. A bíróság az iratokat megküldeni rendelte a székesfehérvári törvényszék részére - mondta el érdeklődésünkre dr. Laczkóné dr. Tóth Beatrix, a törvényszék sajtótitkára.

A bíróság a hatáskörének hiányát arra alapozva mondta ki, hogy az ügyben a hivatali visszaélés büntette állapítható meg. Eme tényállás elemeit  a bíróság szerint  már a vádirat is tartalmazta, és ezt a  csütörtöki tárgyaláson  lefolytatott, tanúk meghallgatását jelentő bizonyítási eljárás is megerősítette.

Az eljárás azért indult a móri polgármester ellen, mert  a vádirat szerint  arra kényszerített egy intézményvezetőt, hogy az általa felvett személy munkaviszonyát szüntesse meg, és ezen személy helyett mást alkalmazzon.

A bíróság az ügyben hozott döntése nem jogerős, ellene az ügyész és a védő is fellebbezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!