Hírek

2012.12.21. 14:21

A családgondozó sokak karácsonyát tette szebbé Soponyán

Soponya - Lovas kocsival érkezett a Mikulás pénteken a településre, negyvenöt család kapott a szekéren sorakozó ajándékcsomagokból. Tartós élelmiszert, ruhát, sőt, játékokat is rejtettek a dobozok.

Miskei Anita

Rászorulók, gyermekeiket egyedül nevelő szülők, egyedülállók, kisnyugdíjasok mindenütt vannak. A legtöbb önkormányzat, civil szervezet igyekszik támogatást nyújtani. Sokaknak azonban szinte alig jut ajándék, étel még karácsonykor is. Soponyán a családgondozó szolgálat odafigyel a hátrányos helyzetűekre, segítségre szorulókra, vagy éppen azokra, akik magányosan töltik mindennapjaikat. Ráadásul idén első alkalommal sikerült sok adományt is gyűjteniük, melyeket pénteken juttattak el a családoknak.

 

A Mikulás is segített az ajándékok kiosztásában (Fotó: Lovász Lilla)

- A közösségi oldalakon is meghirdettem az akciót, s talán ennek is köszönhető, hogy nem csak a helyiek, vagy a Fejérben élők, hanem más megyék lakói is hozzájárultak az itt élők boldogabb, gazdagabb karácsonyához - mesélte Bocskai Sovány Bernadett, a település családgondozója. Elárulta, egy szekérnyi adomány - tartós élelmiszer, ruhák, játékok - gyűltek össze. Ezeket a soponyai civilekkel, s önkéntesekkel kiválogatták, korosztály szerint csoportosították, ajándékdobozokba csomagolták.

Pál Róbert (balra) és Ádám, az ikrek édesanyjukkal, Erikával együtt fogadták Bocskai Sovány Bernadett családgondozót és a Mikulást (Fotó: Lovász Lilla)

- 136 csomagot készítettünk, amit 45 rászoruló családban osztunk szét - ebben segítségünkre van a Mikulás, egy soponyai civil személyében, Ács Gyula, aki a szekeret, a lovakat hajtja, sőt, az önkormányzat is. Képviseletében Molnárné Tarman Renáta ült a szekérre, s vállalta, hogy a családgondozóval közösen osztja szét a csomagokat - mondta a családgondozó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!