Hírek

2012.11.05. 17:57

Újszövetség maraton a színházban, hívőknek és nem hívőknek

Székesfehérvár - Különleges egyéni és közösségi, szakrális és kulturális élményt kínál a Vörösmarty Színház hívőknek és nem hívőknek. Az Újszövetséget olvassák fel, az elejétől a végéig.

Szabó Zoltán/Fejér Megyei Hírlap

Kivételes, egyedi  a kezdeményezés,  színházban tudomása szerint még nem történt hasonló, jegyezte meg Szikora János, a Vörösmarty Színház igazgatója a hétfői sajtótájékoztatón  Az Újszövetség maraton  lényege: a teátrum nagyszínpadán elhelyezett Szentírást olvassák fel a résztvevők az első betűtől az utolsóig a karácsonyi készülődés jegyében. Egy kényelmes fotel, egy mikrofon és egy Biblia várja a felolvasókat, akik tízpercenként váltják egymást. Az Advent első szombatján, 22 órakor kezdődő egyedülálló maratonra  részvételi szándékát november 12-én 10 órától bárki jelezheti személyesen a színház szervezési és jegyirodájában, a teátrum honlapján pedig tájékoztatást kaphatnak a szabad időpontokról, illetve arról, hogy mikor kik lesznek a felolvasók. Minden résztvevő emléklapot kap, és a weboldal képgalériájából letöltheti az őt megörökítő fényképet.  

 Az Újszövetség maraton december 1-jén, 22 órakor Spányi Antal megyés püspök felolvasásával veszi kezdetét, aki elmondta, nagy megtiszteltetés számára a felkérés. Hozzátette: a Szentírás az emberiség egyik legolvasottabb, legfontosabb könyve. Nemcsak vallási üzenetet, hanem kultúrát is hordoz.      

Szikora János úgy véli, hogy  ha a világban nincs is rend, a  teremtésben rend van.  A nagy külső és belső zűrzavarban  az Újszövetség segíthet abban, hogy  a lelkünkben  rendet tegyünk.  Cser-Palkovics András  polgármester  számára  pedig külön örömöt  jelent,  hogy az egyik legnagyobb intézmény, a Vörösmarty Színház vezető szerepet vállal az idei adventi programokban. Emlékeztetett rá, hogy Fehérvár szép hagyományokat ápol, évek óta számos meghitt, ünnepi rendezvénnyel várnak mindenkit a Városház téren és a Püspöki Palota udvarán. Ez egészül most ki egy újabb közösségépítő, értékközvetítő programmal. Az egyedülálló kezdeményezés teljes időtartamát egyébként nehéz megjósolni, az elképzelések szerint minimum egy teljes nap, de akár 30 óránál több idő is eltelhet, mire a Szentírás végéhez érnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!