Hírek

2012.11.05. 18:47

Szent Imre, a liliomos herceg emlékezete

Székesfehérvár - Imre hercegre, első királyunknak, Szent Istvánnak és Boldog Gizellának fiára emlékeztek hétfőn.

Kővári Gabriella

A Szent Imre Általános Iskola és Óvoda az intézmény védőszentjének tiszteletére tartott ünnepséget hétfőn a Szent Imre templomban. Az iskola pedagógusai és diákjai részt vettek az 1083-ban, november 4-én szentté avatott, fiatalon elhunyt trónörökös tiszteletére celebrált szentmisén, majd koszorúkat helyeztek el Imre herceg szobránál, ahol ünnepi beszédek is elhangoztak az esős időben. 

 Róth Péter alpolgármester   elmondta, bár Szent Imre rendelkezett korának műveltségével, felkészült egy ország kormányzására, ám egy tragikus baleset elragadta ebből a világból: - A tragédia váratlan eseményeket indított el. István király felelős uralkodóként olyan örököst kívánt állítani országa élére, akinél jó kezekben tudhatta népének jövőjét. Mivel ilyent e világon nem talált, ezért az égre tekintett. Mi pedig 975 éve vagyunk büszkén Regnum Marianum, Mária országa.
Szent Imre szobránál Spányi Antal megyés püspök, Ugrits Tamás püspöki biztos, Róth Péter és az iskola képviselői helyeztek el koszorút.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!