Hírek

2012.11.11. 13:24

A szentek oltalmában a családok

Székesfehérvár - November 10-én, szombaton Székesfehérváron a Székesegyházban püspöki szentmisével kezdődött meg a Magyar Szent Család tiszteletére rendezett közös ünnepség. Spányi Antal megyés püspök az egyházközségek családjainak képviselői jelenlétében - Szent István, Boldog Gizella és Szent Imre ereklyéi előtt - a magyar Szent Család oltalmába ajánlotta a családokat.

Klecska Ernő

Székesfehérváron őrzik 1777 óta Szent István fejereklyéjét, fiának Szent Imre ujjának csontereklyéje pedig 1930-ban került az egykori magyar királyi székhelyre. Szent István hitvese, Boldog Gizella csontereklyéjét 2011-ben, a Családok Éve alkalmából ajándékozta a passaui püspök a székesfehérvári egyházmegyének. A hajdani koronázó városban így ereklyéikben újra egyesült az első magyar szent család, amelyet minden évben november 13-ához, az összes magyar szent és boldog emléknapjához kapcsolódóan ünnepelnek a székesfehérvári egyházmegyében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!