Hírek

2012.11.15. 07:47

A főszerepben a film Fehérváron

Székesfehérvár – Páholyszemle, Animóka – Ha megmozdul a kép, Fehérvászon Függetlenfilm Fesztivál, Civil filmszemle. Mindegyik a filmről „szól”, és mindegyiket novemberben rendezik. Ezért jegyezte meg Juhász Zsófia, a Fejér Megyei Művelődési Központ Művészetek Háza igazgatója – stílusosan a Barátság moziban –, hogy novemberben a filmé a főszerep a városban.

Szabó Zoltán/Fejér Megyei Hírlap

 A Fehérvári Filmes Hetekről tartott tájékoztatón elmondta, hogy tavaly az önkormányzat 400 ezer forinttal támogatta a rendezvényeket. Idén, ha kevesebbel is, de szintén segíti a filmes heteket.

Időrendben az első a 17. Páholyszemle, a szervezője Gyimesi Edit. November 16-17- én, 18 órától a 43. Magyar Filmszemle kínálatából láthatnak válogatást a nézők A Szabadművelődés Házában. Pénteken a Magyarország 2011 című szkeccsfilmet és egy meglepetést, szombaton Hegedűs 2 László animációs alkotását és a Final Cut című érdekességet, Pálfi György kollázsfilmjét. Kiss Dorottya, A Szabadművelődés Háza igazgatója elmondta, büszkék arra, hogy befogadhatják a filmes rendezvényeket.



November 24-én, 10- től 19 óráig az Animóka – Ha megmozdul a kép című kreatív animációs találkozóra várják a gyerekeket, felnőtteket a Fejér Megyei Művelődési Központban. Debreczeni Katalin, az Animono műhely vezetője utalt rá, hogy tavaly rendezték az első Animókát, sikerrel. Idén is lesznek animáció készítő foglalkozások, 15-től 19 óráig. A gyerekek a történet kitalálásától, a szereplők, a háttér megrajzolásán át a film forgatásáig részt vesznek az alkotásban, a kész filmet pedig felteszik a művelődési ház honlapjára.
Kávéházi beszélgetésre is invitálnak, elsősorban a szülőket. A téma a művészeti nevelés és a kreaitivitás, a vendég Szarvas Ildikó képzőművész, az Iparművészeti Múzeumból.

 A Fehérvászon Függetlenfilm Fesztiválnak A Szabadművelődés Háza ad otthont, november 23-24-én. A találkozó szervezője a Méhkasaula Kulturális Egyesület, amely évek óta biztosít bemutatkozási lehetőséget a városban élő filmeseknek. S évek óta tágabbra is tekint. Szepesi Imre (Zöld), az egyesület elnöke arról tájékoztatott, hogy a helyi produkciók mellett a MAFSZ országos filmszemle filmjeiből, valamint a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem filmklubjának alkotásaiból is válogatást láthatnak a nézők.

Végül a Civil filmszemle zárja a sort, a Technika Házában, november 30-án. Az ott bemutatott filmek segítenek megismertetni a digitális technika lehetőségeit a civil szervezetek számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!